12 dagdelen Elementair boekhouden met erkend Associatie diploma op Havo Niveau.

 

Altijd al je eigen boekhouding willen verwerken of wil je in je huidige carrière een stapje hoger van Administratief Medewerker naar Financieel Administratief Medewerker? Dan is deze cursus perfecte kans voor jou. Tijdens 12 dagdelen Elementair Boekhouden krijg je les van een docent met minimaal 10 jaar boekhoudkundige ervaring.

Na het volgen van deze cursus weet u precies hoe u uw eigen boekhouding kunt verwerken en hoe belangrijk het is dat u tussendoor ook een kolommenbalans op kunt stellen om te kijken hoe uw organisatie of uw financiële situatie er op dat moment voorstaat.  Ook kunt u aan het eind van het jaar uw winst en verliesrekening opmaken, door middel van de kolommenbalans.  U leert dus niet alleen inventarislijst, grootboekrekeningen, journaalposten, een kolommenbalans, het eigen vermogen, vreemd vermogen berekenen. Nee, tijdens deze 10 lesavonden weet u precies hoe uw eigen boekhouding ervoor staat en hoe u een B.T.W aangifte kunt indienen. Hoe de verschillende bedrijfsvormen in elkaar zitten en wat de permanance inhoudt.

Wat je moet weten
Tijdens het volgen van deze cursus is het van groot belang dat je serieus tijd investeert in het maken van je huiswerk.
Je hebt het doel voor ogen een Associatie examen Elementair Boekhouden af te leggen, om dit examen te kunnen behalen zal je gedisciplineerd aan de slag moeten. Dit houdt in dat u plus minus 2 a 3 uur per week aan uw huiswerk moet kunnen besteden. Wat houdt u er aan over? Een diploma die deuren voor u opent bij het zoeken naar een nieuwe baan of u veel boekhoudkundige kosten kan gaan besparen.

Hoe lang duurt deze cursus?
12 dagdelen
U krijgt klassikaal les in een setting van maximaal 12 cursisten. Deze lessen aanbieding geldt alleen in Ridderkerk en Stellendam.  De lessen in Ridderkerk vinden plaats op maandagavond en in Stellendam op woensdagavond. Het Associatie examen wordt ook op onze leslocatie afgelegd onder toeziend oog van een Associatie Examinator. 

Wat leer je tijdens deze cursus:

 • De balans;
 • Inventarisatielijsten opstellen;
 • Grootboekrekeningen en subgrootboeken;
 • Dagboeken en journaalposten en journaliseren.
 • Het opstellen van een kolommenbalans;
 • Winst en verliesrekening opmaken;
 • Wat is het eigen vermogen en het vreemde vermogen;
 • Belastingen (BTW-aangifte);
 • Inkopen en verkopen;
 • Permanence en voorafgaande journaalposten;
 • Verschillende bedrijfsvormen.

Vooropleiding
Voor deze cursus Elementair Boekhouden is geen vooropleiding nodig.

Diploma
Wij begeleiden je naar een Associatie examen Elementair Boekhouden. Deze digitale examens worden bij ons op de locatie afgenomen onder toeziend oog van een examinator van de Associatie.
Met de juiste inzet en motivatie ligt het Associatie Praktijkdiploma Elementair boekhouden binnen handbereik.

De kosten
De kosten voor deze complete cursus bedragen € 795,- per deelnemer inclusief lesmaterialen en eenmaal Associatie examenkosten ter waarde van € 195,- per deelnemer.

Startdata
Wilt u weten wat de startdata van deze cursus in uw regio zijn? Neem dan contact met ons op. Tel.nr. 085-0021500 of mail info@oocetc.nl


Direct aanmelden?

Vul hieronder uw gegevens in en kies uw startdatum en locatie