Onze NT2 cursussen worden verzorgt in Den Haag, Dordrecht, Ridderkerk, Rotterdam Zuid en Rotterdam Centrum
Onze NT2-cursus niveau A0 is voor een ieder die boven de 18 jaar is en zich dient te alfabetiseren. U leert Nederlandse woorden uitspreken, lezen, schrijven en u weet wat de woorden betekenen. A1 is voor een ieder boven de 18 jaar die de Nederlandse taal graag eigen wenst te maken en Nederlands wil kunnen spreken. Met niveau A2 is voor studenten die een stap verder willen gaan met de Nederlandse taal en dit niveau hoort bij het inburgeren. B1 is voor werknemers in de organisatie en B2 voor mensen met een HBO opleiding of hoger willen volgen.

Kortom ongeacht het niveau, uw cursisten kunnen altijd bij ons terecht. Cursisten leren al snel het Nederlands verstaan, spreken en schrijven en begrijpen. Cursisten ontvangen gedurende de cursus ook een e-learning, waardoor ze het taalniveau continue in eigen tempo kunnen blijven verbeteren naast de klassikale lessen.

Wij maken gebruik van lesmaterialen die voor iedere cursist gemakkelijk toegankelijk zijn. Onze leraren NT2 beschikken over ruime werkervaring als Docent NT2 en zijn in het bezit van een vakbekwaam en Diploma en registratie in het NT2 Docentenregister.

Het team van opleidingscentrum ETC staat altijd voor u klaar als het gaat om het meedenken in het behalen van gestelde doelen of opleidingsplannen.

A1 t/m B2 niveau

Afhankelijk van het niveau dat u volgt kunt u zinnen begrijpen en of gesprekken van uw collega’s, buren of mensen in uw omgeving begrijpen. Des te verder u komt in uw lessen des te meer u leert en u uw horizon kunt verbreden. Maar vooral ook dat u zelfredzaam bent op straat, wanneer u bijvoorbeeld wilt weten hoe laat uw bus aankomt. Des te verder uw doorgaat in de niveaus, des te gemakkelijker u ook deelgenoot zal kunnen worden in conversaties op het werk of op straat. De vier onderdelen die bij ieder niveau aan de orde komen zijn: luisteren, conversatie, lezen en schrijven. Voorop staat dat de lessen zijn toegewijd aan het spreken, schrijven en dat u grammatica uitleg van onze docenten krijgt. Thuis kunnen de cursisten ook nog eens huiswerk maken oefenen met de e-learning.

Staatsexamen
De cursisten leggen een inburgeringsexamens of  staatsexamen NT2 (vanaf B1 niveau) af. Programma 1 controleert of iemand de Nederlandse taal voldoende kent om aan het werk te gaan of om te blijven leren op mbo-3-niveau. De cursist heeft een B2 niveau nodig als hij of zij een HBO opleiding wenst te gaan volgen.

Het staatsexamen bestaat uit vier delen: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Cursisten leggen op 1 dag 2 examens af. Bij het behalen van voldoende punten ontvangt de cursist een examen van de staat.

Hoe lang duurt de cursus per niveau A0, A1, A2, B1 of B2?
De cursus duurt 20 weken, 3 x les per week. De lessen zijn op dinsdagmiddag, woensochtend en vrijdagochtend. Tijdens de les heeft u een kwartier pauze. Tijdens de cursusdagen kunt u gratis gebruik maken van koude en warme dranken in onze koffiecorner.

Prijs
Per taalniveau A0, A1, A2, B1 of B2 betaalt u € 2.595,- inclusief lesmaterialen en bijbehorende kosten (eenmalig examenkosten).
Voor het traject A0 t/m A2 inclusief verplichte inburgeringsonderdelen ONA en Kennis van de Nederlandse Maatschappij € 8.935,- inclusief lesmateren en bijbehorende kosten (eenmalig examenkosten per onderdeel).

Niveau A0 – Locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
20 weken, 3 x 3 uur per week.
NT2 A0 houdt in dat u geen enkel woord Nederlands spreekt. U gaat deelnemen aan een Alfabetiseringscursus, waarin u woordjes leert spreken, schrijven, lezen en naar woorden leert luisteren. Bij de uitspraak van woorden zult u al snel bemerken dat de juiste klank een belangrijke rol speelt. Door woorden goed te leren uitspreken met de juiste klank, zorgt u voor een goed fundament van uw Nederlandse taal.

Cursusdagen: maandag, woensdag en vrijdag
Lestijden: 9.00 uur tot 12.15 uur ochtendcursus (inclusief 15 minuten pauze).
Lestijden: 13.00 uur tot 16.15 uur middagcursus
Het minimum aantal cursisten bedraagt 6 en maximaal 12 cursisten op 1,5 meter afstand, gedurende de corona tijd.  

Niveau A1 – locaties Den Haag, Dordrecht,  Ridderkerk Centrum, Rotterdam-Zuid en Rotterdam Centrum
Bij niveau A1 kunt u per 10 weken instromen.
20 weken, 3 x per week les

Niveau A2 – locaties Den Haag, Dordrecht,  Ridderkerk Centrum, Rotterdam-Zuid en Rotterdam Centrum
20 weken, 3 x per week les
Bij niveau A1 kunt u per 10 weken instromen.

Niveau B1 – locatie Den Haag, Dordrecht,  Ridderkerk Centrum, Rotterdam-Zuid en Rotterdam Centrum
20 weken 3 x per week les
Startdata 2021 worden momenteel 
geüpload

Niveau B2 – Locatie Den Haag, Dordrecht,  Ridderkerk Centrum, Rotterdam-Zuid en Rotterdam Centrum
26 weken 2 x per week les (2 x per week les)
Startdata 2021 worden momenteel geüpload

Wat kosten deze cursussen?
De kosten van deze cursussen bedragen € 14,51 per lesuur. Dit is inclusief lesmaterialen en exclusief examenkosten. De examens kunt u zelf reserveren op de DUO website. U kunt het examen direct met uw DUO-Lening betalen. Als u een DUO lening heeft, worden de kosten direct gefactureerd aan uw gemeente of DUO. U moet zelf uw lening aanvragen bij DUO en als u dat wenst kunnen wij u hierbij helpen.

Cursus Prijs inclusief lesmaterialen
KNM 10 dagdelen a 3 uur les = 30  x 14,51
(Inclusief lesboek + e-learning en exclusief examenkosten)
 €                                435,30

ONA =
10,5 cursusdag a 6 uur = 64 uur x 14,51
(inclusief lesboek en E-learning) examen is niet meer van toepassing als u 64 uur les ONA heeft gevolgd.
 €                                 928,64

NT2 A0 naar A1 =
20 weken x 3 dagdelen = 180 uur x 14,51
(inclusief lesboek + E-learning
 €                              2.611,80

NT2 A1 naar A2 =
20 weken x 3 dagdelen = 180 uur x 14,51
(inclusief lesboek + E-learning en exlusief examenkosten)
 €                              2.611,80

NT2 A2 naar B1 =
20 weken x 3 dagdelen = 180 uur x 14,51
(inclusief lesboek + E-learning en exlusief examenkosten)
 €                              2.611,80

NT2 B1 naar B2 =
20 weken x 3 dagdelen = 180 uur x 14,51
(inclusief lesboek + E-learning en exlusief examenkosten)
 €                              2.611,80

NT2 B2 =
20 weken x 3 dagdelen = 180 uur x 14,51
(inclusief lesboek + E-learning en exlusief examenkosten)
 €                              2.611,80

Priveles
= 55,- Euro per uur bij minimaal 30 lesuren. (exclusief lesmaterialen en examenkosten)
 

Bent u woonachtig in de Bar-gemeente? En ontvangt u een bijstandsuitkering? Vraag dan hulp of een vergoeding aan bij consulent van uw gemeente.
Desgewenst kunnen wij u helpen met uw aanvraag bij DUO. Wanneer u een cursus bij ons volgt via uw gemeente, dient u er rekening mee te houden dat zowel uw gemeente als de medewerkers van Opleidingscentrum ETC van u verwachten dat u de juiste inzet toont en bij iedere les aanwezig bent.

U kunt bij ons ook terecht voor Nederlandse startkwalificaties als het gaat om Rekenvaardigheden en Nederlands.

Direct inschrijven voor een  kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in.