Onze NT2 cursussen worden verzorgt in Ridderkerk en Capelle aan den IJssel
Onze NT2-cursus niveau A0 is voor een ieder die boven de 18 jaar is en zich dient te alfabetiseren. U leert Nederlandse woorden uitspreken, lezen, schrijven en u weet wat de woorden betekenen. A1 is voor een ieder boven de 18 jaar die de Nederlandse taal graag eigen wenst te maken en Nederlands wil kunnen spreken. Met niveau A2 is voor studenten die een stap verder willen gaan met de Nederlandse taal en dit niveau hoort bij het inburgeren. B1 is voor werknemers in de organisatie en B2 voor mensen met een hogere opleiding of die een HBO opleiding willen volgen. Kortom ongeacht het niveau, uw cursisten kunnen altijd bij ons terecht. Cursisten leren al snel het Nederlands verstaan, spreken en schrijven en begrijpen. Cursisten ontvangen gedurende de cursus ook een e-learning, waardoor ze hun studie een jaar lang kunnen blijven volgen met behulp van e-learning in hun eigen tempo.  Dus ook na het afleggen van de staatsexamens, kunnen ze op eigen tempo verder.

Wij maken gebruik van lesmaterialen die voor iedere cursist gemakkelijk toegankelijk zijn. Onze leraren NT2 beschikken over ruime werkervaring als Docent NT2 en zijn in het bezit van een vakbekwaam en Diploma en registratie in het NT2 Docentenregister.

Het team van opleidingscentrum ETC staat altijd voor u klaar als het gaat om het meedenken in het behalen van gestelde doelen of opleidingsplannen.

A1 t/m B2 niveau

Afhankelijk van het niveau dat u volgt kunt u zinnen begrijpen en of gesprekken van uw collega’s, buren of mensen in uw omgeving begrijpen. Des te verder u komt in uw lessen des te meer u leert en u uw horizon kunt verbreden. Maar vooral ook dat u zelfredzaam bent op straat, wanneer u bijvoorbeeld wilt weten hoe laat uw bus aankomt. Des te verder uw doorgaat in de niveaus, des te gemakkelijker u ook deelgenoot zal kunnen worden in conversaties op het werk of op straat. De vier onderdelen die bij ieder niveau aan de orde komen zijn: luisteren, conversatie, lezen en schrijven. Voorop staat dat de lessen zijn toegewijd aan het spreken, schrijven en dat u grammatica uitleg van onze docenten krijgt. Thuis kunnen de cursisten ook nog eens huiswerk maken oefenen met de e-learning.

Staatsexamen
De cursisten leggen een inburgeringsexamens of  staatsexamen NT2 (vanaf B1 niveau) af. Programma 1 controleert of iemand de Nederlandse taal voldoende kent om aan het werk te gaan of om te blijven leren op mbo-3-niveau. De cursist heeft een B2 niveau nodig als hij of zij een HBO opleiding wenst te gaan volgen.

Het staatsexamen bestaat uit vier delen: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Cursisten leggen op 1 dag 2 examens af. Bij het behalen van voldoende punten ontvangt de cursist een examen van de staat.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt 20 weken, 3 x les per week. De lessen zijn op dinsdagmiddag, woensochtend en vrijdagochtend. Tijdens de les heeft u een kwartier pauze. Tijdens de cursusdagen kunt u gratis gebruik maken van onze koffiehoek.

Niveau A0 – Locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
A0 houdt in dat u een Alfabetiseringcursus gaat volgen of heeft gevolgd. Met een A0 cursus start u helemaal vanaf het leren spreken, schrijven, leren lezen van Nederlandse woorden en het luisteren naar Nederlandse woorden. Dit is de absolute basis van de Nederlandse taal. Vaak worden er al cursussen op dit niveau gevolgd middels een e-learning, voordat men naar Nederland komt. Is dit niet het geval dan kunt u ook bij ons terecht voor het A0 niveau. Wij plaatsen u op de wachtlijst en bellen u op zodra er 5 aanmeldingen voor dit niveau zijn.
Startdatum: augustus/september 2020 3 x 3 uur per week les.

Niveau A0 – Locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
20 weken, 3 x 3 uur per week.
NT2 A0 houdt in dat u geen enkel woord Nederlands spreekt. U gaat deelnemen aan een Alfabetiseringscursus, waarin u woordjes leert spreken, schrijven, lezen en naar woorden leert luisteren. Bij de uitspraak van woorden zult u al snel bemerken dat de juiste klank een belangrijke rol speelt. Door woorden goed te leren uitspreken met de juiste klank, zorgt u voor een goed fundament van uw Nederlandse taal.
Startdatum: naar verwachting zal deze cursus starten in augustus/september. Het is afhankelijk van het aantal cursisten op de wachtlijst. Het minimum aantal cursisten bedraagt 6.

Niveau A1 – Locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
20 weken, 3 x 3 uur per week
Lessen: Dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend
Lestijden: 9.00 uur tot 12.15 uur / 13.00 uur tot 16.15 uur
Pauze: 10.15 uur tot 10.30 uur/ 14.30 uur tot 14.15 uur
Startdata: Dinsdag 7 juli 2020, Dinsdag 8 september 2020
Maximaal aantal cursisten: 12

Niveau A2 – locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
20 weken, 3 x 3 uur per week
Lessen: Dinsdagochtend, woensmiddag en vrijdagmiddag
Lestijden: 9.00 uur tot 12.15 uur / 13.00 uur tot 16.15 uur
Pauze: 10.15 uur tot 10.30 uur/ 14.30 uur tot 14.15 uur
Startdata: Dinsdag 28 juli 2020, Dinsdag 29 december 2020,
Maximaal aantal cursisten per groep: 12

Niveau B1 – locatie Ridderkerk Centrum en locatie Capelle aan den IJssel
26 weken 2 x per week les
Lestijden: 19.00 uur tot 22.15 uur
Startdata: 8 september 2020
5 januari 2021

Hoeveel kost deze cursus?
De kosten van deze cursus bedragen € 3.950  per deelnemer. Hierin zitten alle  materialen en kosten van deelname aan eindtoetsen en indien B1 en B2 niveau de staatsexamen op B1 of B2 niveau. Bijvoorbeeld examen lezen, luisteren, spreken en schrijven op A1 niveau.
De kosten worden dus telkens per 20 weken gefactureerd.

Bent u woonachtig in de Bar-gemeente? En ontvangt u een bijstandsuitkering? Vraag dan hulp of een vergoeding aan bij consulent van uw gemeente. Desgewenst kunnen wij u helpen met uw aanvraag bij DUO.
Wanneer u een cursus bij ons volgt via uw gemeente, dient u er rekening mee te houden dat zowel de gemeente als Opleidingscentrum ETC van u verwachten dat u de juiste inzet toont en bij iedere les aanwezig bent.

Direct inschrijven