NT2 in 20 of 30 weken cursus inclusief staatsexamen in Den Haag, Dordrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Spijkenisse, Stellendam en Zoetermeer

Deze NT2-cursus op niveau A1 is voor studenten die nog geen Nederlands spreken. Niveau A2 is voor studenten die een stap verder willen gaan met de Nederlandse taal. B1 is voor werknemers in de organisatie en B2 voor mensen met een hogere opleiding of die een HBO opleiding willen volgen. Kortom ongeacht het niveau, uw cursisten kunnen altijd bij ons terecht. Cursisten leren al snel het Nederlands verstaan, spreken en schrijven en begrijpen. Cursisten ontvangen gedurende de cursus ook een e-learning, waardoor ze hun studie een jaar lang kunnen blijven volgen met behulp van e-learning in hun eigen tempo.  Dus ook na het afleggen van de staatsexamens, kunnen ze op eigen tempo verder.

We gebruiken materialen die gemakkelijk toegankelijk zijn. Onze leraren staan ​​altijd voor de cursisten klaar. De cursisten kunnen buiten de lessen per e-mail een bericht sturen en indien nodig vragen of ze je ergens mee willen ondersteunen. We helpen de cursist tijdens de cursus waar nodig en de cursist in het behalen van de door hem of haar gestelde doelen.

Auditief
De cursist kan zinnen begrijpen en gesprekken die door collega’s of in de directe omgeving gevoerd worden begrijpen, waardoor de cursist zich minder een buitenstaander voelt in gezelschap. Maar denk bijvoorbeeld ook aan aankondigingen op een treinstation begrijpen

Conversatie
De cursist kan zich verstaanbaar maken en gesprekken voeren over alle alledaagse dingen en vertrouwde zaken. Je kunt korte gesprekken voeren met collega’s of klanten.

Lezen
U kunt eenvoudige teksten en eenvoudige persoonlijke lijsten lezen en begrijpen wat u leest. U kunt ook informatie vinden in boeken of aankondigingen, menu’s en vertrektijden op stations of bushaltes.

Schrijven
De cursist kan eenvoudige notities schrijven, een eenvoudige persoonlijke brief en papieren invullen. Afhankelijk van het cursusniveau kunt de cursist ook zakelijke brieven en e-mails schrijven.

Staatsexamen
De cursisten leggen een staatsexamen NT2 af. Programma 1 controleert of iemand de Nederlandse taal voldoende kent om aan het werk te gaan of om te blijven leren op mbo-3-niveau. De cursist heeft een B2 niveau nodig als hij of zij een HBO opleiding wenst te gaan volgen.

Het staatsexamen bestaat uit vier delen: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Cursisten leggen op 1 dag 2 examens af. Bij het behalen van voldoende punten ontvangt de cursist een examen van de staat.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt 20 weken, inclusief 3 dagen per week voor 3 lessen. Elke les is intensief toegewijd aan spreken en grammatica.

20 weken, 3 keer per week, 3 uur les
9:30 tot 12:30 uur Les: maandag, woensdag en vrijdag.
Of op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen.

36 weken, 2 keer per week, 3 uur les
19:00 – 22:00 Dagen van de les: maandag en woensdag. Maar je kunt ook lessen volgen op dinsdagen en donderdagen.

Startdata
Meer informatie over de startdata? Bel 085-0021500
(Momenteel worden de startdata voor 2020 ge-upload).

Hoeveel kost deze cursus?
De kosten van deze cursus bedragen € 3.950  per deelnemer. Hierin zitten alle  materialen en kosten van deelname aan het staatsexamen voor 4 NT2-examens op het niveau van de A1-, A2-, B1- of B2-examens inbegrepen.

We bieden ook cursussen Technisch Engels en Technisch Duits aan voor Poolse cursisten. Tevens bieden wij VCA trainingen in het Roemeens, Pools, Duits, Engels, Arabisch en Nederlands. Informatie over deze cursussen is altijd bij ons verkrijgbaar. Tevens zijn wij de specialist als het gaat om e-learning Pools-Engels en Pools-Duits.

Tel. 085-0021500