Algemene informatie over de Orientatie Nederlandse Arbeidsmarkt cursus

 • Je krijgt een persoonlijk opleidingsplan. Wij volgen je ontwikkeling goed en werken samen naar je inburgeringsexamen toe;
 • Je docent is ook jouw studiebegeleider;
 • De lessen worden gegeven in groepen met medecursisten die ongeveer op hetzelfde niveau zitten als jij;
 • Je kan tijdens de openingsuren van de school altijd een computer gebruiken in het studiecentrum;
 • Veel lesstof staat online, zodat je ook thuis kunt oefenen;
 • Al onze docenten zijn gecertificeerde NT2 docenten;
 • Wij zijn in het bezit van het Keurmerk Inburgeren.

Inhoud van de cursus

Iedere cursist is anders. U leert bijvoorbeeld sneller of minder snel dan iemand anders. Daarom vinden we het belangrijk dat u les krijgt op uw niveau en in een tempo wat voor u het juiste is. De docent geeft klassikaal les aan de hele groep, waarbij u ook wel eens een opdracht uit moet voeren in kleine groepjes. Ervaren taal vrijwilligers helpen de docent.
In de lessen maken we gebruik van een taalmethode met een computerprogramma. U krijgt van ons het boek en een inlogcode. Met de inlogcode kunt u oefenen op de website. Als een thema uit het boek klaar is, dan maakt u een toets. De docent kijkt hoe het gaat en wat u nog beter moet oefenen. De docent geeft tijdens de lessen ook veel aandacht aan het spreken van Nederlands. Want wij geloven dat het veel praten van Nederlands héél belangrijk is om de taal te leren.
De inburgeringscursus bestaat uit:

 • Lezen en schrijven
 • Spreken en luisteren
 • Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM)
 • Examentraining als voorbereiding op het inburgeringsexamen

De ONA-cursus oftewel Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt

Het inburgeringsexamen bestaat uit vijf toetsen en toetst uw kennis van de Nederlandse taal, van de Nederlandse samenleving en de arbeidsmarkt. Bij taal gaat het om lezen, schrijven, spreken en luisteren. Als u voor alle examens bent geslaagd, krijgt u het inburgeringsdiploma.

Voor deze cursus zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Duur van de cursus

Het aantal uren dat u nodig heeft om uw ONA-cursus goed af te ronden staat voor 65 uur. U moet namelijk een CV maken, een Portfolio, een sollicitatiebrief en ga zo maar door.

Kosten van de cursus

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de cursus. De duur van de cursus is afhankelijk van uw startniveau, uw studievaardigheid, uw leertempo en hoeveel uur u per week naar school gaat. De kosten van het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Als je een lening bij DUO hebt, stuurt Opleidingscentrum ETC per drie maanden een factuur naar DUO. Het bedrag van die factuur is steeds weer maximaal € 2.000,-. U kunt alleen naar school als u die factuur ondertekent of goedkeurt op de site van DUO bij uw eigen inlog onder de kop Mijn Inburgering. www.inburgeren.nl

Bijzonderheden

Wilt u weten waarom bepaalde uren op een factuur staan, of heeft u een andere vraag over uw facturen of betalingen van DUO. Loop dan gerust even bij de juiste medewerker naar binnen. Hij/zij zal u informeren over de gemaakte kosten voor uw inburgeringscursus.

Wilt u een prijslijst van onze cursussen of een algemene inburgeringsbrochure ontvangen? Stuurt u ons dan alstublieft een e-mail naar info@ocetc.nl of bel ons op telefoonnummer 085-0021500.