Als telefoniste of receptioniste bent u de spil van het bedrijf. U beantwoordt niet alleen de binnenkomende telefoontjes, maar hebt u heeft ook regelmatig te maken met lichte administratieve werkzaamheden of het ontvangen van klanten. Het is dan ook van belang dat u goed op de hoogte bent van uw representatieve rol op deze functie binnen het bedrijf. U bent niet alleen het eerste aanspreekpunt als klanten met de organisatie bellen, maar u zit ook meestal achter een balie op een centraal punt in de ontvangsthal van de organisatie. Het is daarom belangrijk dat u als telefoniste of receptioniste goed bewust bent, dat u het visitekaartje van de organisatie bent.

Wilt u aan de slag als Telefoniste -Receptioniste dan is deze opleiding u op het lijf geschreven. Door het volgen van 3 extra modules bent u in binnen korte tijd no time omgeschoold naar een hogere opleiding, namelijk Administratief Medewerker MBO-2 niveau. Zo kunt u op een snelle wijze steeds een stapje hogerop.

De drie extra vakken zijn Microsoft Excel, Rekenvaardigheden en Nederlands 2F niveau.

Wat leert u tijdens deze opleiding
Onze opleiding is zeer afwisselend. U krijgt les van docenten met praktijkervaring. Tijdens de lessen wordt er klassikaal les gegeven. De lessen kunnen door maximaal 18 cursisten worden gevolgd. Naast de benodigde vakkennis delen de docenten ook de door hen opgedane praktijk ervaringen waardoor, de opleiding als zeer afwisselend door onze cursisten wordt ervaren.

De cursus wordt afgewisseld met Microsoft Word Basis, Telefoonvaardigheden, Typevaardigheid 130, Praktijkvaardigheid . Omdat het van belang is dat de Administratief Medewerker op een juiste en effectieve wijze de administratie en het contact met de contactpersonen kan bijhouden, zijn deze vakken een must om onder de knie te hebben voor een administratief medewerk(st)er. Kortom, we geven u alle bagage mee die u nodig heeft, om als een collegiale Administratief Medewerk(st)er aan de slag te kunnen gaan.

Inhoud van de opleiding

  • Typevaardigheid, 6 dagdelen van 3 uur
  • Microsoft Word Basis, 6 dagdelen van 3 uur
  • Telefoneren, 6 dagdelen van 3 uur
  • Praktijkvaardigheden, 6 dagdelen van 3 uur
  • Businessetiquette 2 dagdelen van 3 uur

Losse modules
U heeft ook de mogelijkheid losse modules van één van de MBO-niveau opleidingen te volgen. Hierdoor bent u als medewerker geen hele dagen van uw werkplek maar slechts één dagdeel per week. Tevens kunt u dan deelnemen aan het examen van deze module. Wenst u meer informatie omtrent de startdatum van een bepaalde module? Stuurt u dan een e-mail naar r.dehaas@opleidingscentrumetc.nl

Examen
Elke module wordt afgesloten met een examen. Bij het goed volbrengen van de opleiding ontvangt u van ons een diploma MBO-1 niveau en van ieder vak ook een certificaat met daarop het behaalde cijfer. Uiteraard ontvangt u ook een cijferlijst en worden alle door u behaalde cijfers in onze database geregistreerd, zodat deze door u en uw nieuwe werkgever op te vragen zijn met een schriftelijke verklaring welke door u is ondertekend. Wanneer u daarna door wenst te gaan voor de opleiding Administratief Medewerker hoeft u alleen nog maar de vakken Nederlands, Rekenvaardigheden en Microsoft Excel te behalen.

Hoe lang doe ik over de opleiding Telefoniste-Receptioniste?
Bij een dagopleiding van twee dagen per week, kunt u uw diploma’s binnen 8 weken op zak hebben. Uiteraard is dit afhankelijk van de startmaand rekening houdend met vakantieperiode en het aantal studiedagen per week. De duur van de opleiding is bij 1 dag per week scholing 16 weken. En bij één avond per week scholing is de duur van de opleiding 32 weken.

Lesdagen
Lesdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. De lesdagen zijn op maandag en dinsdag of op donderdag en vrijdag.
Bij 1 dag les in de week kunnen de lessen worden gevolgd of maandag, dinsdag, donderdag of vrijdagen.
Avondlessen zijn van 19.15 uur tot 22.15 uur.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 995,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W.

De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens. Betaling in gespreide termijnen is altijd mogelijk, wanneer u zich als particulier aanmeldt. U dient er alleen rekening mee te houden, dat u voor het laatste examen de hele opleiding voldaan moet zijn. Deze opleiding leent zich uitermate goed voor her-intreders of mensen die vanuit een re-integratietraject willen omscholen.

Herexamens
Mocht u voor één van de modules zakken, dan is het altijd mogelijk om één gratis her-examen te doen voor één vak. Zou het nodig mogen zijn om nog een extra vak te herkansen, dan berekenen wij u hiervoor € 50,-. Dit laatste hebben wij echter nog nooit meegemaakt in de afgelopen 10 jaar.

Startdata

  • Maandag 26 november 2018
  • Maandag 21 januari 2019
  • Maandag 4 maart 2019

U kunt het hele jaar instromen bij de aanvang van nieuwe modules. De nieuwe modules starten om de acht weken.

Lestijden

Overdag zijn de lestijden van 9.00 uur tot 16.00 uur.
In de avonduren zijn de lessen van 19.15 uur tot 22.15 uur.