Als telefoniste of receptioniste bent u de spil van het bedrijf. U beantwoordt niet alleen de binnenkomende telefoontjes, maar hebt u heeft ook regelmatig te maken met lichte administratieve werkzaamheden of het ontvangen van klanten. Het is dan ook van belang dat u goed op de hoogte bent van uw representatieve rol op deze functie binnen het bedrijf. U bent niet alleen het eerste aanspreekpunt als klanten met de organisatie bellen, maar u zit ook meestal achter een balie op een centraal punt in de ontvangsthal van de organisatie. Het is daarom belangrijk dat u als telefoniste of receptioniste goed bewust bent, dat u het visitekaartje van de organisatie bent.

Wilt u aan de slag als Telefoniste -Receptioniste dan is deze opleiding u op het lijf geschreven. Door het volgen van 3 extra modules bent u in binnen korte tijd no time omgeschoold naar een hogere opleiding, namelijk Administratief Medewerker MBO-2 niveau. Zo kunt u op een snelle wijze steeds een stapje hogerop.

De drie extra vakken zijn Microsoft Excel, Rekenvaardigheden en Nederlands 2F niveau.

Wat leert u tijdens deze opleiding
Onze opleiding is zeer afwisselend. U krijgt les van docenten met praktijkervaring. Tijdens de lessen wordt er klassikaal les gegeven. De lessen kunnen door maximaal 18 cursisten worden gevolgd. Naast de benodigde vakkennis delen de docenten ook de door hen opgedane praktijk ervaringen waardoor, de opleiding als zeer afwisselend door onze cursisten wordt ervaren.

De cursus wordt afgewisseld met Microsoft Word Basis, Telefoonvaardigheden, Typevaardigheid 130, Praktijkvaardigheid . Omdat het van belang is dat de Administratief Medewerker op een juiste en effectieve wijze de administratie en het contact met de contactpersonen kan bijhouden, zijn deze vakken een must om onder de knie te hebben voor een administratief medewerk(st)er. Kortom, we geven u alle bagage mee die u nodig heeft, om als een collegiale Administratief Medewerk(st)er aan de slag te kunnen gaan.

Inhoud van de opleiding

  • Typevaardigheid, 6 dagdelen van 3 uur
  • Microsoft Outlook, 2 dagdelen van 3 uur
  • Microsoft Word Basis, 6 dagdelen van 3 uur
  • Telefoneren, 6 dagdelen van 3 uur
  • Praktijkvaardigheden, 6 dagdelen van 3 uur

Losse modules
U heeft ook de mogelijkheid losse modules van één van de MBO-niveau opleidingen te volgen. Hierdoor bent u als medewerker geen hele dagen van uw werkplek maar slechts één dagdeel per week. Tevens kunt u dan deelnemen aan het examen van deze module. Wenst u meer informatie omtrent de startdatum van een bepaalde module? Stuurt u dan een e-mail naar r.dehaas@opleidingscentrumetc.nl

Examen
Elke module wordt afgesloten met een examen. Bij het goed volbrengen van de opleiding ontvangt u van ons een diploma MBO-1 niveau en van ieder vak ook een certificaat met daarop het behaalde cijfer. Uiteraard ontvangt u ook een cijferlijst en worden alle door u behaalde cijfers in onze database geregistreerd, zodat deze door u en uw nieuwe werkgever op te vragen zijn met een schriftelijke verklaring welke door u is ondertekend. Wanneer u daarna door wenst te gaan voor de opleiding Administratief Medewerker hoeft u alleen nog maar de vakken Nederlands, Rekenvaardigheden en Microsoft Excel te behalen.

Hoe lang doe ik over de opleiding Telefoniste-Receptioniste?
Bij een dagopleiding van twee dagen per week, kunt u uw diploma’s binnen 8 weken op zak hebben. Uiteraard is dit afhankelijk van de startmaand rekening houdend met zomervakantie’s en kerstvakantie. De overige vakanties gaan de lessen gewoon door, maar kunnen de lessen in overleg worden verschoven.

Lesdagen
Lesdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. U volgt twee opvolgende dagen les. Start uw cursus op maandag? Dan heeft u les op maandagen en dinsdagen. Start uw les op donderdag dan heeft u les op donderdagen en vrijdagen.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 1295,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W.

De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens. Betaling in gespreide termijnen is altijd mogelijk, wanneer u zich als particulier aanmeldt. U dient er alleen rekening mee te houden, dat u voorde laatste lesdag de gehele cursus moet hebben voldaan.  Deze opleiding leent zich uitermate goed voor her-intreders of mensen die vanuit een re-integratietraject willen omscholen.

Toetsen
Ieder onderdeel van de cursus wordt afgesloten met een toets. Indien u een voldoende haalt voor de onderdelen bent u geslaagd voor uw diploma. U heeft recht op 1 gratis herkansing.

Lestijden

Overdag zijn de lestijden van 09:00 uur tot 16:00 uur
In de avonduren zijn de lessen van 18:30 uur tot 21:30 uur

Inschrijven?
Wilt u de startdata bekijken? Klik dan op onderstaand formulier op de gewenste leslocatie. De startdata worden daarna zichtbaar op het formulier.
Bel ons hoofdkantoor voor meer informatie Tel.nr. 085-0021500/085-0021503 of vraag uw digitale inschrijfformulier aan via de e-mail info@ocetc.nl