12 dagdelen Elementair boekhouden met erkend Associatie diploma op Havo Niveau.

Altijd al je eigen boekhouding willen verwerken of wil je in je huidige carrière een stapje hoger van Administratief Medewerker naar Financieel Administratief Medewerker?  Tijdens 12 lessen in Boekhouden krijg je op zeer prettige  wijze les.

Na het volgen van deze cursus weet u precies hoe u uw eigen boekhouding kunt verwerken en hoe belangrijk het is dat u tussendoor ook een kolommenbalans op kunt stellen om te kijken hoe uw bedrijf er financieel voor staat. Ook kunt u aan het eind van het jaar uw winst en verliesrekening opmaken, door middel van de kolommenbalans.  U leert dus niet alleen inventarislijst, grootboekrekeningen, journaalposten, een kolommenbalans, het eigen vermogen, vreemd vermogen berekenen. Nee, tijdens deze 12 dagdelen les weet u precies hoe uw eigen boekhouding ervoor staat en hoe u een B.T.W aangifte kunt indienen. Hoe de verschillende bedrijfsvormen in elkaar zitten en wat de permanance inhoudt.

Wat je moet weten
Tijdens het volgen van deze cursus is het van groot belang dat je serieus tijd investeert in het maken van je huiswerk.
Je hebt het doel voor ogen een Associatie examen Elementair Boekhouden af te leggen, om dit examen te kunnen behalen zal je gedisciplineerd aan de slag moeten. Dit houdt in dat u plus minus 2 uur per week aan uw huiswerk moet kunnen besteden. Wat houdt u er aan over? Een diploma die deuren voor u opent bij het zoeken naar een nieuwe baan of u kan  boekhoudkundige kosten besparen door uw eigen administratie te verwerken..

Hoe lang duurt deze cursus?
12 dagdelen van 3,15 uur (een kwartier pauze).
U krijgt klassikaal les in een setting van maximaal 12 cursisten, maar u kunt er ook voor kiezen om de cursus online te volgen.
De klassikale lessen worden gegeven in Dordrecht, Ridderkerk en Rotterdam Ommoord (dicht bij het Alexandrium). Het Associatie examen wordt ook op onze les locatie afgelegd onder toeziend oog van een Associatie Examinator.  Bij minder dan 8 deelnemers wordt het examen extern afgelegd op een examenlocatie van de Associatie. 

Wat leer je tijdens deze cursus:

 • De openingsbalans;
 • Inventarisatielijsten opstellen;
 • Grootboekrekeningen en sub grootboeken;
 • Dagboeken en journaalposten en journaliseren.
 • Het opstellen van een kolommenbalans;
 • Winst en verliesrekening opmaken;
 • Wat is het eigen vermogen en het vreemde vermogen;
 • Belastingen (BTW-aangifte);
 • Inkopen en verkopen;
 • Permanence en voorafgaande journaalposten;
 • Verschillende bedrijfsvormen.
 • Kolommenbalans
 • Examentraining

Vooropleiding
Voor deze cursus Elementair Boekhouden is geen vooropleiding nodig.

Diploma
Wij begeleiden je naar een Associatie examen Elementair Boekhouden. Deze digitale examens worden bij ons op de locatie afgenomen onder toeziend oog van een examinator van de Associatie. Met de juiste inzet en motivatie ligt het Associatie Praktijkdiploma Elementair boekhouden binnen handbereik.

De kosten
De kosten voor deze complete cursus bedragen € 895,- per deelnemer inclusief lesboeken  online e-learning om u extra voor te bereiden op uw examen en een multomap. Tevens zitten hierin eenmaal de kosten van een Associatie examen bij inbegrepen ter waarde van 245,- Euro.

Voor een eventuele herkansing bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Startdata
Wilt u starten met een cursus Basiskennis boekhouden? Dat kan in Den Haag, Dordrecht of Ridderkerk. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.