Als u terug denkt aan de kinderjaren waarin de veel gevraagde vraag aan u werd gesteld: “Wat zou jij willen worden als je later groot bent?”, dan zal een ieder op dat moment hebben gedacht aan een baan die voor hem/haar op dat moment zou bijdragen aan zijn/haar levensgeluk. Iedere medewerker/ondernemer brengt het grootste gedeelte van zijn leven door op het werk. Laten we dan ook werk doen dat ons gelukkig maakt en waarbij onze collega’s en klanten zien dat we passie hebben voor ons werk. Werken vanuit uw passie en doen vanuit het hart zal een ieder naar een hoger level levensgeluk tillen.

Onze Jobcoaches begeleiden hun coaché (client) in hun loopbaan. Het belangrijkste onderdeel tijdens de coaching is de zoektocht naar het antwoord op  de vraag voor de coaché “Wat zou u het allerliefst voor werk doen?”. Samen met de coaché gaan zij op zoek naar zinvol en passend werk.

Wilt u een medewerker een jobcoachtraject aanbieden of bent u zelf op zoek naar een jobcoach? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wanneer inzichtelijk is wat de werkelijke passie van de coaché is, kan de zoektocht naar een passende functie/baan beginnen. Dit wil niet zeggen dat er direct een baanverandering nodig is. Nee, het kan zijn dat er eerst een studie moet worden gevolgd, die nodig is om de droombaan waar te maken. De coaché krijgt inzicht in welk pad voor hem/haar is weggelegd.

Wanneer dit werkelijk duidelijk is geworden zal het hogere doel van werk kunnen worden bereikt, namelijk dat werk meer is dan alleen maar geld verdienen. Ieder mens kan zeggen dat hij/zij een natuurtalent is op een bepaald gebied. Vaak zal de coaché merken, dat wanneer de coaché inzichtelijk heeft welke werkzaamheden het beste bij  hem of haar passen en wat voor een soort baan daarbij hoor. De directe omgeving al snel zal zeggen, zo’n baan past inderdaad echt bij jou! of  “Ja, dat is jouw echt op het lijf geschreven”. Werken is dan ook bij uitstek het communicatiekanaal om de boodschap passievol uit te kunnen dragen. Onze jobcoaches gaan dan ook met de coaché op zoek naar hun kwaliteiten waarmee ze de wereld kunnen dienen. Een win-win situatie omdat de coachee het werk kan gaan doen wat het beste bij hem/haar past. De maatschappij is er tenslotte bij gebaat dat werkzaamheden het beste kunnen worden uitgevoerd door mensen met passie voor het vakgebied.

Onze jobcoaches gaan samen met de coachee op zoek naar wat de hij/zij uitdraagt en welk pad er bewandeld dient te worden om het hogere doel te kunnen bereiken. Wij bemerken dat onze coachees in de loop van hun cariere al op een dusdanige wijze de rugzak hebben gevuld met kennis en vaardigheden. Hierdoor is men ontwikkeld in de persoonlijke groei.

Werkgeluk
Een mooi voorbeeld is een ondernemer die op een winterdag binnen kwam lopen. Hij vertelde dat hij het werk waar hij jarenlang zijn bedrijf mee had opgebouwd steeds slechter uit kon voeren vanwege zijn handicap dat hem steeds meer belemmerde bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Hij was door mond op mond reclame bij ons binnengelopen en wilde dan ook graag even sparren met onze jobcoach. In een tijdsbestek van 3 gesprekken waren de coachee en onze jobcoach helemaal tevreden met het eindresultaat. De coachee is sindsdien werkzaam als docent op het mbo. De man die zijn passie al uit zijn handen voelde glippen, had ineens weer een glansrijke cariere in het vooruitzicht waar hij zijn passie en liefde voor zijn vak kon overdragen aan de jongere generatie. Hierdoor gaan zowel de kennis en kunde van de man niet zomaar verloren, maar kan hij dit tot op heden nog steeds met veel plezier overdragen aan zijn studenten. Waardoor hij een belangrijk steentje bijdraagt aan de fundatie van de maatschappij op zijn vakgebied.

Prijs
Per sessie van 2 uur € 175,- per keer met een minimaal van 3 bijeenkomsten tussen jobcoach en coachee (client).
Loopbaanbegeleiding van 6 sessies van 2,5 uur, één op één begeleiding, maken van een cv, oefenmateriaal en 6 telefoonconsulten  € 1.195,-

Vrijblijvend intakegesprek inplannen? 
Wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met één van onze drie jobcoaches bel dan 085-0021500 of stuur een e-mail naar info@ocetc.nl