Tijdens de opleiding veilig hijsen en aanslaan van lasten leert u alles wat voor het veilig werken voor uw cursisten van belang is. Tijdens de cursusdag wordt er niet alleen theoretische kennis opgedaan, maar richten onze trainers zich daarnaast ook op vragen van uw cursisten die zij kunnen stellen tijdens de praktijkoefeningen. Het staat bij ons voorop dat uw cursisten na het volgen van onze cursus veilig kunnen werken tijdens het hijsen en aanslaan van lasten en dat zij voldoende praktijkoefeningen hebben uit kunnen voeren, zodat ze zelfverzekerd te werk kunnen gaan op de werkplek. Zowel het theoriegedeelte als het praktijk gedeelte wordt afgerond met een examen. En als uw cursisten voor beide onderdelen zijn geslaagd ontvangen zij een certificaat van Opleidingscentrum ETC met de daarbij behorende pas.

Uw cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus het cursusboek, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op de theorie. Voor medewerkers in de Petrochemie raden wij een SOG cursus Rigger aan.

Veel van de bedrijfsongevallen zijn te wijten aan gebrek aan kennis en te wijten aan het onveilig gebruik van de hijsgereedschappen en hijswerktuigen. Als werkgever heeft u de plicht ervoor te zorgen dat uw medewerkers opgeleid worden en voldoende onderricht zijn om de werkzaamheden als het veilig hijsen en aanslaan van lasten te kunnen verrichten.
Wanneer uw cursisten opgeleid zijn kunnen ondeskundig gebruik en gevaarlijk gedrag voorkomen worden. Dit scheelt u niet alleen in ziekteverzuim, maar voorkomt tevens beschadigingen en tijdverlies en klanten die ontevreden zijn vanwege de manier hoe uw medewerkers omgaan met de materialen. Maar uiteraard staat de veiligheid van uw medewerkers ook voor u hoog in het vaandel. Door uw medewerkers deskundig op te laten leiden wordt de kans op de ongevallen en de gevolgen daarvan aanzienlijk vermindert.

Voor wie?
De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten is bestemd voor medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen met de bovenloopkraan of portaalkraan.

Opleidingsduur en certificaat

De opleidingsduur bedraagt 1 dagdeel voor de theorie en 1 dagdeel voor de praktijk. De cursus wordt afgesloten met zowel een theorie als een praktijk examen. Uw cursisten ontvangen daarna een certificaat met bijbehorende pas van Opleidingscentrum ETC.

Het certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.

Na het volgen van deze cursus kan is uw cursist:

  • Op de hoogte van de belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen
  • In staat op een veilige en efficiënte manier lasten aan te slaan en te verplaatsen
  • Op de hoogte van het gebruik van de verschillende hulpmiddelen
  • In staat lasten en hijsmiddelen te beschermen tegen beschadiging

Prijs per deelnemer
€ 185,- exclusief BTW inclusief lesmateriaal.

In het Engels, Duits of Pools betaalt u € 225,- per cursist bij minimaal 5 deelnemers.
Incompany trainingen kunnen worden verzorgt voor minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers per groep. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan.