Op deze pagina kunt u de meest voorkomende vragen vinden. Zodat u vaak al antwoord krijgt op uw vragen na het lezen van onze website of brochure. Mocht u toch nog een vraag voor ons hebben, stuur dan alstublieft een e-mail naar info@ocetc.nl of bel 085-0021500.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus/opleiding?

Zowel onze particuliere als zakelijke klanten kunnen zich middels onze digitale inschrijfformulieren aanmelden. Het digitale vindt u onderaan de pagina van een cursusomschrijving, of onder de knop Direct aanmelden. Wanneer u zich aan wilt melden voor een opleiding waarvoor u een DUO vergoeding wenst aan te vragen, dient u eerst langs te komen voor een intakegesprek en samen met onze salesconsultant een scholingsovereenkomst in te vullen. Voor alle cursussen die waarvoor u geen DUO aanvraag wilt doen, kunnen wij u desgewenst een inschrijfformulier per post toesturen.
Ik heb me aangemeld voor een cursus/opleiding, krijg ik een schriftelijke bevestiging van mijn inschrijving?
U ontvangt van ons altijd een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving. Mocht u de bevestiging per post willen ontvangen dan kunt u dit aanvinken op het inschrijfformulier.

Wat is Opleidingscentrum ETC?

Opleidingscentrum ETC verzorgt verkorte beroeps en bedrijfsopleidingen, korte krachtige vaardigheidscursussen en verkorte MBO-1 niveau tot MBO-4 niveau opleidingen. Onze klanten komen uit de particulierenmarkt, de industrie, de semi overheid (gemeenten) en overheid.

Kan ik mijn opleiding in termijnen betalen?

Ja, als particulier heeft u de mogelijkheid om de opleidingskosten in termijnen, verspreid over de opleidingsduur van uw MBO-1 niveau tot MBO-4 niveau, aan ons te voldoen, wanneer u niet in aanmerking kunt komen voor een vergoeding vanuit DUO of vanuit uw gemeente. De opleiding dient echter geheel te zijn voldaan voordat u aan uw examens begint. Mocht u er tussentijds mee willen stoppen betekent dit niet dat u de nog te betalen termijnen niet meer hoeft te voldoen.

Zijn de leslocaties goed bereikbaar met openbaarvervoer?

Ja, de leslocaties zijn altijd op loopafstand van het openbaarvervoer. Hier hebben wij bewust rekening mee gehouden. Dit houdt in dat u slechts enkele minuten hoeft te lopen vanaf het moment dat u het openbaarvervoer uitstapt.

Waar kan ik de cursussen of opleidingen allemaal volgen?

De cursussen en opleidingen van Opleidingscentrum ETC zijn te volgen in Ridderkerk en Capelle aan den IJssel. Daarnaast kunnen wij landelijk incompany cursussen verzorgen of indien gewenst een cursus bij u in de omgeving inplannen middels een openinschrijving, mits de 1e cursusdag niet korter is dan 6 weken. Tevens dient u dan minimaal 4 cursisten uit uw organisatie te hebben die aan deze cursus gaan deelnemen. Ons salesteam zorgt dan voor de overige cursisten door acquisitie te plegen bij bedrijven bij u in de directe omgeving.

Hoe lang blijven mijn certificaten geldig voor het inwisselen van een diploma?

Indien u losse modules van een MBO-1 niveau tot MBO-4 niveau opleiding bij ons volgt en afgerond heeft met een examen, blijven de certificaten hiervan 3 jaar geldig. Dat betekent dat indien u binnen 3 jaar na de startdatum van uw eerste cursusdag de overige modules kunt volgen en er examen voor afleggen als u nog niet eerder aan deze lessen heeft deelgenomen. Zodat u alsnog na het succesvol afronden van de examens het bijbehorende diploma van ons ontvangt.

Is het diploma erkend?

Het diploma van Opleidingscentrum ETC is door onze eigen organisatie erkend. Dit houdt in dat de resultaten in onze landelijke database wordt opgeslagen. Bij de MBO-1 tot MBO-4 niveau opleidingen wordt een erkend examen Nederlands en Rekenen afgelegd, net zoals de ROC’s. Mocht u uw diploma kwijtraken is deze altijd schriftelijk opvraagbaar tegen een kostprijs van € 37,50 kunnen wij u dan een vervangend diploma verstrekken. Uw diploma is voorzien van een diplomanummer welke ook weer terug te lezen is op de cijferlijst welke bij het diploma hoort. Tevens krijgt u van ieder vak een certificaat met daarop de vermelding van het behaalde examencijfer.
Voor sommige cursussen of opleidingen legt u bij opleidingscentrum ETC een erkend Associatie, Nemas, SSVV, of ander erkend examen af, voor bijvoorbeeld een NT2 of inburgeringscursus legt u ten alle tijden een staatsexamen af. Let op! Opleidingscentrum ETC heeft wel een Blik op Werk Aspirant erkenning wat inhoudt dat onze school is goedgekeurd door het rijk en sommige opleidingen via DUO kunnen worden gevolgd door volwassen cursisten. Ook staat deze erkenning in sommige CAO’s vermeld voor medewerkers die een cursus willen gaan volgen de plicht hebben dit bij een opleider te doen met een Blik op Werk erkenning.

Let op! sommige scholen of het HBO kunnen lastig doen als u in wilt stromen naar een andere opleiding. Opleidingscentrum ETC is geregistreerd in het CRKBO register (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en de valt onder door Blik op Werk goed gekeurde scholen.

Bepaalde modules heb ik al afgerond bij een andere opleider, kan ik dan toch instromen?

Mocht u bijvoorbeeld al een typediploma hebben gehaald bij een andere instelling of een certificaat van één van de Microsoft Office onderdelen? Dan is het mogelijk bij ons tegen een bedrag van € 50,- euro per module een toets af te leggen. Tijdens de toets wordt er getest of u wel over de kennis beschikt die nodig is voor het behalen van een diploma. Mocht u de toets met een goed resultaat afleggen dan accepteren wij uw oude certificaat en zullen deze vervangen met één van onze certificaten. Zodat u niet wekenlang bij een module aanwezig hoeft te zijn terwijl u al over de kennis beschikt. Wel dient u minimaal een 6 te behalen voor deze toetsen.

Krijgen mijn cursisten bij het volgen van een Incompany training een certificaat?

Ja, uw cursisten ontvangen bij een incompany training een certificaat en een bijbehorende pas. Mocht u een incompany cursus voor een aantal van uw cursisten willen organiseren, dan kan dit uiteraard landelijk door ons worden verzorgt. Zo hoeven uw cursisten niet naar één van onze leslocaties te reizen, wat uw cursisten weer scheelt in tijd en geld.

De MBO-1 niveau tot MBO-4 niveau opleidingen of modules hiervan, kunnen uiteraard ook incompany door ons worden verzorgt.
Wenst u uw cursisten welke deel hebben genomen aan een incompany traject een toets af te laten leggen? Dan berekenen wij organisaties een bedrag van € 25,- per cursist. Uw cursisten ontvangen dan ook een certificaat met daarop het behaalde cijfer.

Wat te doen als ik een klacht heb?

Indien u een klacht heeft kunt u allereerst een e-mail sturen naar klantenservice@opleidingscentrumetc.nl, maar u kunt ook het formulier invullen welke u vindt onder de button klantenservice. De tevredenheid van onze klant staat bij ons hoog in het vaandel, maar het kan de beste overkomen dat een klant een keer niet helemaal tevreden is met de geleverde dienst. Wij stellen het zeer op prijs als onze klanten dit aan ons zouden willen laten weten. Elke klacht is een kans, waardoor wij het enorm kunnen waarderen als wij hiervan op de hoogte gesteld worden. Indien u de klacht binnen 14 dagen na het volgen van een cursus of opleiding aan ons kenbaar zou willen maken, dan kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Stuurt u daarom in het geval dat u ontevreden bent binnen 14 dagen een e-mail naar klantenservice@opleidingscentrumetc.nl / info@opleidingscentrumetc.nl. Alleen een schriftelijke klacht wordt in behandeling genomen. U ontvangt binnen 5 werkdagen na het invullen van het formulier of uw e-mail een antwoord terug. Iedere klacht wordt als vertrouwelijk afgewikkeld. Wanneer uw klacht niet opgelost wordt (iets wat wij ons niet voor kunnen stellen), kunt u zich wenden tot onze klachtencommissie welke bestaat mevrouw W.L. de Fretes en dhr. R. de Haas. Samen zullen zij zich over uw schriftelijke klacht buigen en binnen 5 dagen een advies uitbrengen. Wanneer de klachtencommissie uw klacht als gegrond erkennen, zal Opleidingscentrum ETC het door hen aan onze organisatie uitgebrachte advies binnen 14 dagen ten uitvoer brengen.

Hoe zien de diploma’s eruit?

Onze eigen diploma’s zijn gemerkt met een hologramsticker met daarin uw diplomanummer en is voorzien van een zegel. Andere diploma’s kunnen weer een heel andere uitstraling hebben die landelijk hoort bij het afgelegde examen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een door SSVV afgenomen examen. Opleidingscentrum ETC is aangesloten bij: