Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek dat door Panteia in opdracht van Blik op Werk is uitgevoerd, kregen wij een zeer hoog gewaardeerd cijfer vanuit de industrie namelijk een 9,1. Daarnaast kregen wij van de inburgeraars een 8,5. U kunt bij ons deelnemen aan uw cursus met een DUO-lening. Bent u asielemigrant, dan hoeft u de lening niet terug te betalen als u binnen 3 jaar voor uw inburgeringscursus slaagt. Ook een ouder of kind van een Asielemigrant hoeft de lening niet terug te betalen.  Ook hiervoor geldt dat u tijdig dient in te burgeren om te voorkomen dat u de DUO-lening terug moet betalen.

Wanneer u op zoek bent naar een inburgeringscursus in Capelle aan den IJssel, Den Haag, Dordrecht, Ridderkerk, Rotterdam Centrum, Rotterdam Zuid of Zoetermeer bent u bij ons aan het juiste adres voor klassikale lessen.

In Ridderkerk en Dordrecht zijn de lessen alweer begonnen. In Capelle aan den IJssel en Rotterdam Noord starten de cursussen medio juli weer.

Bent u vanuit uw geboorteland naar Nederland gekomen en heeft u in uw eigen land of in een AZK inmiddels het A0 niveau afgerond. Dan wilt u vast niets liever dan door naar de volgende stap. Wanneer u wilt gaan werken of leren, is het belangrijk dat u niet alleen de Nederlandse taal spreekt, maar de Nederlandse taal ook werkelijk begrijpt. Door bij ons uw inburgeringsdiploma te halen bent u weer een grote stap verder. U zorgt ervoor dat u met uw inburgeringsdiploma meer keuze heeft, zoals “ga ik werken of wil ik een opleiding gaan volgen”. De onderdelen die tot uw inburgeringscursus behoren zijn NT2 A1, NT2 A2, KNM (Kennis Nederlandse Maatschappij) en ONA (Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt). De tijd voor het halen van uw inburgeringsdiploma is helemaal afhankelijk van uw eigen inzet tijdens de lessen en tijdens het maken van huiswerk. Gemiddeld moet u rekenen op ongeveer 1 jaar. Onze docenten leren u op een gerichte wijze het Nederlands. Naast het feit dat onze cursisten onze lessen als leerzaam en leuk ervaren geeft ons volledige team iedere cursist het gevoel dat hij of zij zich bij ons op de locaties thuis kan voelen. De  warme en maatschappelijke sfeer is één van de belangrijkste kenmerken van Opleidingscentrum ETC. Bij ons staan de mens en organisatie centraal.

Binnen onze inburgeringscursus leert u de Nederlandse taal begrijpen, spreken, schrijven en lezen op A2-niveau.  Daarnaast krijgt u les in de tradities, de maatschappij en hoe u uw zaken kunt regelen in Nederland. Op het moment dat wij denken dat u gereed bent voor uw examens zullen er oefenexamens worden gedaan in de klas. Hierdoor bent u helemaal voorbereid op het werkelijke examen. Wij kunnen alleen maar garanderen dat u binnen de gestelde termijnen uw examens zult halen als u uw huiswerk maakt en aanwezig bent tijdens de klassikale lessen. Bent u vaak afwezig of mist u de discipline om thuis uw huiswerk te maken, dan kunt u er altijd voor kiezen om op school zelfstandig of met een medecursist in de kantine uw huiswerk te maken.

Onze lesmethode
Voor het deelnemen aan onze lessen gebruiken wij de lesmethodes van Kleurrijker. U kunt hierbij denken aan Taalcompleet A1, Taalcompleet A2, Van binnen naar buiten, ONA. Door het werken met deze modules bent u ook direct voorzien van een e-learning. Op deze wijze kunt u het geleerde thuis nog eens extra oefenen.

Startdata
U kunt per 10 weken instromen tijdens de klassikale lessen. Nadat u zich heeft aangemeld wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we het startniveau. Na het tekenen van het contract ontvangt u een map met daarin uw contract en onze AVG-regels. Daarna ontvangt u thuis een brief met een uitnodiging voor de instaptoets. Deze instaptoets wordt ongeveer twee weken voor uw werkelijke startdatum ingepland. Door deze instaptoets weten wij zeker dat u op het juiste niveau in zult stromen.

Nogmaals hoe snel u uw inburgeringscursus afrondt hangt helemaal af van uw inzet en leerbaarheid.

Cursuskosten vrijgesteld van BTW
Voor uw cursuskosten en lesmaterialen kunt u bij ons gebruik maken van uw DUO-lening. Heeft u nog geen DUO-lening aangevraagd, dan kunnen wij deze samen met u aanvragen.
U heeft hiervoor een Digid nodig.

14,12 per lesuur
Lesboeken inclusief E-learning Taalcompleet A1, A2, B1 of B2 € 75,- per stuk
Lesboek Van binnen naar buiten € 15,95
Lesboek KNM € 40,- per stuk
Lesboek ONA € 50,- per stuk

Totaalkosten bij aanwezigheid en juiste motivatie huiswerkopdrachten maken
3 x per week les en A0, A1, A2, KNM en ONA komt u uit op € 8.901,12
3 keer per week les en A1, A2, KNM en ONA komt u uit op € 6.359,52
3 x per week les en A2, KNM en ONA komt u uit op € 3.817,92
2 x per week les B1 = € 2.541,60
2 x per week les B2 = € 2.541,60
1 x per week les ONA € 875,-
1 x per week les KNM € 508,32
Uurtarief per lesuur bedraagt € 14,12 exclusief lesmaterialen en examens. De cursisten vragen in overleg met de begeleidster van school het examen aan. Let op! bovenstaande kosten zijn exclusief examenkosten

 •  


Startdata Inburgeringscursus Den Haag Analfabeet, A1, A2, B1 en B2 lessen

 • Start 18 augustus 2021 – maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond
 • Start 8 september 2021 – maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond
 • Start 1 december 2021 – maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond

Startdata Inburgeringscursus Dordrecht Analfabeet, A1, A2, B1 en B2 lessen

 • Start juli 2021 – Zondagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend
  Start juli 2021 – maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend
 • B1 lessen starten in de avonduren in de tweede week van juli 2021
 • Start 25 augustus 2021 – maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag
 • Start 15 september 2021 – maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag
 • Start 1 december 2021 – maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag

  Startdata Inburgeringscursus Ridderkerk Centrum Analfabeet, A1, A2, B1 en B2 lessen

  U kunt bij ons iedere week instromen. Onze lesmaterialen lenen zich hier uitstekend voor. 

  • Start 21 juni 2021 – maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag A1-A2
  • start 21 juni 2021 – maandagavond, dinsdagavond en donderdagavond A1-A2
  • Start 1 juli 2021 – dinsdagochtend en donderdagochtend – B1

  Startdata Inburgeringscursus Rotterdam Analfabeet, A1, A2, B1 en B2 lessen

   Direct inschrijven 
   Indien u geïnteresseerd bent in onze inburgeringscursus of NT2 Programma I of Programma II. Neem dan telefonisch contact met ons op.
   Wenst u direct een cursusplek te reserveren voor uw inburgeringscursus, vul dan onderstaande gegevens in. Wij bellen u binnen 24 uur het maken van een afspraak. Tijdens de gemaakte afspraak bij ons op kantoor wordt ook direct het cursuscontract opgesteld en ondertekend.