MAP=Module Arbeidsmarkt en Participatie
ONA=Orientatie Nederlandse Arbeidsmarkt

Van harte gefeliciteerd! U heeft inmiddels A2 Nederlands taalniveau bereikt. U bent er helemaal klaar voor om het MAP/ONA-onderdeel ook af te sluiten. Dit betekent dat we gaan werken aan uw toekomst.  Tijdens deze cursus bent u het middelpunt. Samen met onze docent gaat u op zoek naar uw mogelijkheden met de behaalde diploma’s. Het kan zijn dat het in eigen land behaalde diploma hier niet geldig is of dat u inmiddels een andere beroepskeuze heeft. Welke diploma’s zijn daar dan voor nodig?  Welk pad moet u daarvoor bewandelen en welke mogelijkheden zijn er dan. Misschien moet u daarvoor nog een opleiding volgen. Samen kijken we naar passie en mogelijkheden. Het gaat erom dat uw sterke eigenschappen en passie leidend kunnen zijn. Tijdens deze cursus wordt gewerkt aan het maken van een portfolio. Het schrijven van een CV. Hoe u vacatures kunt zoeken. Hoe u kunt netwerken. Welke mogelijkheden er misschien binnen uw huidige netwerk zijn. Wat een werkgever van u mag verwachten qua werkhouding en hoe u sollicitatiebrieven kunt schrijven. Samen gaan we voor een leerzame en succesvolle periode waar u in de toekomst nog vaak gebruik van kunt maken. Oftewel tijdens deze cursus zijn wij volop bezit met uw toekomstplannen en hoe u deze kunt omzetten in een betaalde baan of vrijwilligerswerk.

U krijgt les van een Europees gecertificeerde Jobcoach of ONA-docent.

 

Algemene informatie over de MAP/ONA-cursus
(Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt)

  • U krijgt een persoonlijk opleidingsplan. Wij volgen de gemaakte ontwikkeling goed en werken samen naar uw inburgeringsexamen toe;
  • Uw docent is ook uw studiebegeleider;
  • De lessen worden gegeven in groepen met medecursisten die ongeveer op hetzelfde niveau zitten als u;
  • U kunt tijdens de openingsuren van de school altijd een computer gebruiken in het studiecentrum;
  • Veel lesstof staat online, zodat u ook thuis kunt oefenen;
  • Al onze NT2-docenten zijn gecertificeerde NT2 docenten;
  • Wij zijn in het bezit van het Keurmerk, waardoor u tot maximaal € 10.000,- kunt lenen/krijgen van DUO om uw inburgeringscursus bij ons kunt volgen.
    Ook de ONA-cursus kan worden betaalt uit uw DUO-lening.

 

Taalniveau
Om uw ONA-cursus goed te kunnen volgen moet u bijna klaar zijn met uw A2 taalcursus.  Onze ONA-cursussen kunnen gevolgd worden in Dordrecht, Ridderkerk en Rotterdam Ommoord (dichtbij het Alexandrium).

Bijzonderheden
Onze cursus duurt 65 uur. Dit houdt in dat u geen ONA-examen af hoeft te leggen. U krijgt wel een eindgesprek op school.