Als u moeite heeft met zeggen wat er in u omgaat, of als u wilt laten weten wat u wilt of voelt, kunnen we er samen voor zorgen dat u dit op de juiste manier kunt uiten naar anderen.

U ergert zich aan een ander, maar u kunt uw kritiek niet op de juiste manier uiten. Meestal doet u wat anderen van u vragen en bent u bang dat ze u anders niet aardig vinden. Vanuit uw eigen onzekerheid durft u niet snel een gesprek te beginnen en voelt u zich onzeker en onhandig in gezelschap. En vraagt u zich wel eens af waarom u niet gewoon zegt wat u ervan vindt, als uw collega een negatieve houding tegen u aanneemt?
Zijn één of meer van deze situaties voor u herkenbaar? Dan kunnen wij u tijdens deze cursus leren hoe u anders met deze situaties om kunt gaan en voor uzelf op kunt komen, zonder dat u daarbij het gevoel krijgt dat anderen u niet aardig vinden.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om voor zichzelf op te komen en daar verandering in wil aanbrengen. De cursus wordt gegeven voor volwassenen, maar kan in groepsverband ook speciaal voor minderjarigen worden verzorgd.

Doel van de cursus

● Opkomen voor uzelf, uw grenzen stellen en deze aangeven
● De juiste non-verbale communicatie gebruiken en zelfverzekerd overkomen
● Belemmeringen verminderen en durven zeggen wat er in u omgaat
● Zelfvertrouwen opbouwen en waardering krijgen
● Omgaan met agressie en ombuigen van conflicten
● Goed om kunnen gaan met kritiek
● Feedback geven

Opbouw van de cursus

● Bewustwording van uw eigen emoties en behoeften
● Inzicht in uw eigen gedrag en de reactie die dit bij anderen kan oproepen
● In uw eigen kracht staan en uw eigen kracht inzetten
● Bouwen aan zelfvertrouwen
● Irritaties en hoe u hiermee om kunt gaan
● Agressie en conflicthantering
● Geweldloze communicatie
● Feedback geven en ontvangen

Tijdens de cursus worden opdrachten uitgewerkt en rollenspellen aangeboden, zodat u met de opgedane kennis en vaardigheden kunt oefenen. Hierdoor leert u ongewenste situaties snel herkennen en daar adequaat op in te spelen. Door deze praktijkmethode zullen uw cursusdoelen sneller bereikt worden. U wordt hierbij ondersteund door uw mede-cursisten.
U ontvangt een cursusboek en krijgt wekelijks huiswerkopdrachten mee. Dit zijn zowel verbale als non-verbale oefeningen, die u dagelijks op uw werkplek of thuis kunt oefenen. Hierdoor leert u in de praktijk voor uzelf op te komen en u niet langer onder te laten sneeuwen door anderen.

Intakegesprek

Voorafgaand aan deze cursus wordt een intakegesprek gehouden, om te kijken of deze cursus u kan helpen uw doelen te bereiken. Tijdens dit intakegesprek maakt u al kennis met uw trainer en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Lesdagen

Deze cursus kan op maandagochtenden, dinsdagmiddagen en woensdagavonden worden gevolgd. Desgewenst kan deze cursus ook incompany in 6 dagdelen voor groepen worden verzorgt verzorgd. Prijs per dagdeel bij een incompany traject bedragen € 695,- per dagdeel.

Prijs

cursus van 6 dagdelen met een tussenpose van telkens een week € 895,- per persoon.
Incompany: € 695,- per dagdeel, per groep van maximaal 12 cursisten, exclusief € 19,95 cursusmaterialen per cursist.

Bij deelname van 12 cursisten betaalt u dan € 5.560,- (6 dagdelen) + € 239,40 (cursusmaterialen) = € 5.799,40 : 12 cursisten = € 483,20 per cursist, per tien dagdelen. Uiteraard kan het aantal gewenste dagdelen aangepast worden, wanneer er een doelgericht doelenplan kan worden opgesteld.
Bovengenoemde kosten zijn B.T.W. vrij.

Indien onze klanten gebruik wensen te maken van onze leslocaties een incompany cursus, dan berekenen wij u de zaalhuur door en rekenen wij u € 12,50 per dag, per cursist extra. Deze extra kosten zijn voor de lunch en catering gedurende de cursusdag(en). De lunch en catering zijn exclusief 6% B.T.W.
Wenst u de incompany cursus bij u op de locatie uit te laten voeren, dan berekenen wij u € 0,19 cent de kilometer aan reiskosten.

Certificaat

U ontvangt van Opleidingscentrum ETC een certificaat van deelname voor deze cursus. Mocht u een toets willen afleggen, dan is dit ook mogelijk. In dat geval ontvangt u van Opleidingscentrum ETC een certificaat met daarop het behaalde cijfer voor de toets. Voor de eindtoets berekenen wij u € 50,- per persoon.

Startdata voor alle locaties

Dinsdag 20 november 2018 en aansluitend 6 weken lang op dinsdag van 13.00 uur – 16.30 uur.
Maandag 3 december 2018 en aansluitend 6 weken lang op maandag van 9.00 uur – 12.30 uur.
Donderdag 10 januari 2019 en aansluitend 6 weken lang op donderdag van 13.00 uur – 16.30 uur.
Donderdag 7 maart 2019 en aansluitend 6 weken lang op donderdag van 13.00 uur – 16.30 uur.
Dinsdag 28 mei 2019 en aansluitend 6 weken lang op dinsdag van 9.00 uur – 12.30 uur.
Dinsdag 3 september 2019 en aansluitend 6 weken lang op dinsdag van 13.00 uur – 16.30 uur.
Woensdag 27 november 2019 en aansluitend 6 weken op woensdag van 9.00 uur – 12.30 uur.

Ik wil graag informatie ontvangenIk wil me direct inschrijvenIk wil graag gebeld worden

Kies hier uw locatie:
Den haagDordrechtRidderkerkRotterdamSpijkenisseStellendamZoetermeerZwijndrecht

Kies hieronder uw startdatum

De heerMevrouw

Ik heb recht op 14 dagen bedenktijd, mits de cursus binnen 14 dagen is.Ik kies ervoor om de 14 dagen bedenktijd te laten vallen.