Veel organisaties en dus medewerkers en leidinggevenden hebben of krijgen er steeds vaker mee te maken, projectmatig werken. Dat kan komen omdat er een opdracht in teamverband de bouw van een project moet worden uitgevoerd, een certificering moet worden behaald of er een nieuw product of dienstverlening is bedacht. Maar het kan ook zijn dat er een aanvraag binnenkomt, waarop snel een reactie of plan moet worden gepresenteerd. moet worden uitgevoerd, een nieuw product of dienst is bedacht of er gebeurt iets waarop een relatief snelle reactie moet komen. Maar denk hierbij ook aan een sitemanager tijdens een groot bouwproject, welke de zorg heeft dat er voldoende mensen aanwezig zijn om de werkzaamheden op de werkvloer uit te voeren. En niet te vergeten alle benodigde gereedschappen en materialen aanwezig zijn. Om goed resultaat te kunnen boeken wordt dan voor een projectmatige aanpak gekozen. Dit betreft een pitte cursus, waarbij de cursist ook opdrachten mee naar huis krijgt. Daarom is het noodzakelijk dat de cursist telkens twee weken de gelegenheid wordt geboden de opdrachten ook werkelijk uit te kunnen voeren.

Voor wie?

De training is geschikt voor medewerkers, voormannen en leidinggevenden die een rol binnen een project krijgen, als project medewerker of projectcoördinator. Maar ook zeker geschikt voor personen die al projectmatig werken en die de administratieve kant van de projecten goed op de rit wil krijgen.

Inhoud

Tijdens deze training van 3 dagen verspreid over 6 weken, 1 cursusdag per 2 weken.

Wat leert de deelnemer:

• Wat is projectmatig werken
• Waarom is het nodig om projectmatig te werken
• Hoe ontstaat een project
• Welke aanpak moet ik handteren bij aanvang van een project
• Hoe kan ik het beste alles registreren tijdens een project
• De afronding, overdracht en evaluatie van een project
• Samenwerken in en rond projecten
• Kansen en bedreigingen van projectmatig werken

Aan het einde van de training heeft de deelnemer inzicht in en kennis van effectief projectmatig werken. Weet de cursist precies hoe hij het beste de registratie van het project bij kan houden. Ook wordt tijdens de training wordt naast theorie veel aandacht besteed aan “het doen” door middel van opdrachten. Deze opdrachten zijn niet enkel tijdens de trainingsdagen zelf maar ook tussen de trainingsdagen door. Daarom is het noodzakelijk om tussen de trainingsdagen telkens twee weken te plannen. Uw cursist moet de tijd gegund worden om de opdrachten ook werkelijk uit te kunnen voeren, naast alle werkzaamheden die hij voor zijn uitvoerende functie moet vervullen.

Tussen de trainingsdagen zit telkens een periode van 2 weken. Na iedere trainingsdag krijgt de deelnemer een huiswerk-opdracht mee gericht op projectmatig werken. Deze huiswerkopdracht wordt tijdens de eerstvolgende trainingsdag met elkaar besproken waaruit o.a. naar voren komt waar mogelijke knelpunten zitten voor de deelnemer m.b.t. het projectmatig werken in de eigen organisatie.

Prijs

Cursus welke bestaat uit zes dagdelen € 995,- per persoon exclusief 21% BTW.

Wenst u de incompany cursus bij u op de locatie uit te laten voeren, dan sturen wij u graag een offerte.

Certificaat

U ontvangt van Opleidingscentrum ETC een certificaat van deelname voor deze cursus.

Leslocaties

Deze cursus kan worden gevolgd op al onze leslocaties: Den Haag, Ridderkerk,  Stellendam en Zoetermeer.

Startdata voor alle locaties

Om de startdat voor uw wenslocatie te bekijken, klikt u op de blauwe knop Direct aanmelden