Een administratief medewerker vindt bijna altijd fulltime of parttime werk. In deze functie zijn vaak vacatures vacant omdat er in elke organisatie, groot of klein, een administratie wordt gevoerd. Als administratief medewerker houdt u zich bezig met het antwoorden van de telefoon, het verwerken van de post, het schrijven van brieven, het plannen van agenda’s, het bijhouden en archiveren van dossiers. Als al deze werkzaamheden u aanspreken dan past de opleiding administratief medewerker op MBO-2 niveau perfect bij u. Ook kunt u na het behalen van uw diploma direct doorstromen naar een volgende opleiding.

Door slechts twee of drie extra vakken te volgen kunt u weer doorstromen naar een diploma Financieel Administratief medewerker of Commercieel Administratief medewerker.

Wat leert u tijdens deze opleiding
Onze opleiding is zeer afwisselend. U krijgt les van docenten met praktijkervaring. Tijdens de lessen wordt er klassikaal les gegeven. De lessen kunnen door maximaal 18 cursisten worden gevolgd. Naast de benodigde vakkennis delen de docenten ook de door hen opgedane praktijk ervaringen waardoor, de opleiding als zeer afwisselend door onze cursisten wordt ervaren.

De cursus wordt afgewisseld met Microsoft Word Basis, Microsoft Excel Basis, Telefoonvaardigheden, Typevaardigheid, Praktijkvaardigheid, Rekenen en Businessetiquette. Omdat het van belang is dat de Administratief Medewerker op een juiste en effectieve wijze de administratie en het contact met de contactpersonen kan bijhouden, zijn deze vakken een must om onder de knie te hebben voor een administratief medewerk(st)er. Kortom, we geven u alle bagage mee die u nodig heeft, om als een collegiale Administratief Medewerk(st)er aan de slag te kunnen gaan.

Inhoud van de opleiding

  • Typevaardigheid, 6 dagdelen van 3,5 uur
  • Microsoft Word Basis, 6 dagdelen 3,5 uur
  • Telefoneren, 6 dagdelen 3,5 uur
  • Praktijkvaardigheden, 6 dagdelen van 3,5 uur
  • Microsoft Excel Basis, 6 dagdelen van 3,5 uur
  • Rekenvaardigheden, 6 dagdelen van 3,5 uur + E-learningmodule
  • Businessetiquette, 2 dagdelen van 3,5 uur
  • Nederlands, 6 dagdelen van 3,5 uur + E-learningmodule

Na de dagdelen volgen de examens van de afgeronde vakken. Je legt per week voor 2 vakken examen af.

Losse modules volgen?
U heeft ook de mogelijkheid losse modules van één van de MBO-niveau opleidingen te volgen. Hierdoor bent u als medewerker geen hele dagen van uw werkplek, maar slechts één dagdeel per week. Tevens kunt u dan deelnemen aan het examen van deze module. Wenst u meer informatie omtrent de startdatum van een bepaalde module? Stuurt u dan een e-mail naar r.dehaas@opleidingscentrumetc.nl

Examen
Elke module wordt afgesloten met een examen. Bij het goed volbrengen van de opleiding ontvangt u van ons een diploma MBO-2 niveau en van ieder vak ook een certificaat met daarop het behaalde cijfer. Voor de vakken Nederlands en Rekenvaardigheden legt u eenzelfde digitaal examen als, zoals op de ROC’s en de Zadkine college’s. Alle door u behaalde cijfers in onze database geregistreerd, zodat deze door u en uw nieuwe werkgever op te vragen zijn met een schriftelijke verklaring, welke door u is ondertekend. Wij nemen echter altijd eerst contact met u op, alvorens gegevens aan een derden worden verstrekt.

Hoe lang doe ik over de opleiding?
Bij een dagopleiding van twee dagen, kunt u uw diploma’s binnen 15 weken op zak hebben. Uiteraard is dit afhankelijk van de startmaand rekening houdend met vakantieperiode en het aantal studiedagen per week. Bij 1 dag per week scholing kunt u het diploma Administratief medewerker in 28 weken behalen. Bij een avondopleiding van 1 avond per week scholing kunt u het diploma in 48 weken op zak hebben.

Lesdagen

Lesdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. De lesdagen zijn op donderdag en vrijdag.
Avondlessen zijn op woensdagavond van 19.15 uur tot 22.15 uur.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.395,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W.
De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens. Betaling in gespreide termijnen is alleen mogelijk als u zich als particulier aanmeldt. U dient er echter rekening mee te houden, dat het volledige lesgeld dient te zijn voldaan voor het laatste examen.

Herexamens
Mocht u voor één van de modules zakken, dan is altijd mogelijk om een her-examen te doen. Wij berekenen u € 50,- per her-examen.

Startdata
U kunt het hele jaar instromen bij de aanvang van nieuwe modules. U start dan samen met de cursisten die al aan de opleiding zijn begonnen aan de nieuwe module. De nieuwe modules starten om de zes weken. De zevende les vind het examen plaats.

U kunt starten met de opleiding op:
De opleidingen kunnen gevolgd worden op al onze locaties. Indien er niet voldoende aanmeldingen voor uw locatie zijn, zal er in overleg met u worden gekeken of u start op de dichtsbijzijnde locatie of dat u zich op de wachtlijst laat plaatsen voor uw wenslocatie. 

  • Maandag 21 januari 2019
  • Maandag 4 maart 2019

Overdag zijn de lestijden van 9.00 uur tot 16.00 uur.
In de avonduren zijn de lessen van 19.15 uur tot 22.15 uur.