Als Financieel Administratief Medewerker, bent u vooral bezig met het financiële gedeelte van de administratieve werkzaamheden van een organisatie te verwerken. Daaronder valt ook de boekhouding. Debiteuren- Crediteuren beheer zijn net als het inboeken van bankafschriften, belangrijke taken van de Financieel Administratief Medewerker. U verwerkt en haalt data uit het Boekhoud programma, waardoor het nodig is dat u ook goed overweg kunt met Microsoft Excel. Heel veel afwisselende werkzaamheden waar momenteel veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. Lijkt dit voor jou de ideale baan? Dan is dit voor jou de ideale opleiding.

Wat leert u tijdens deze opleiding
Tijdens deze opleiding zijn de lessen zeer afwisselend. U krijgt les van docenten met praktijkervaring. Tijdens de lessen wordt er klassikaal lesgegeven. De lessen kunnen door maximaal 18 cursisten worden gevolgd. Naast de benodigde vakkennis, delen de docenten ook de door hen opgedane praktijk ervaringen. Hierdoor wordt de opleiding als zeer afwisselend door cursisten ervaren. De cursus wordt afgewisseld met Microsoft Word en Excel, Telefoonvaardigheid, Typevaardigheid, Praktijkvaardigheid, Rekenvaardigheid, Business etiquette, Online Boekhouden Exact Software CRM en Basiskennis Boekhouden. Het is van belang dat de Financieel Administratief medewerker zijn financiële gegevens goed kan verwerken en uitlezen.

Tijdens deze opleiding is aan alles gedacht, wat jij nodig hebt om op een snelle effectieve wijze te kunnen werken. Opleidingscentrum ETC geeft u alle bagage mee die u nodig heeft om als een geslaagde collegiale Financieel administratief medewerker aan het werk te gaan.

Modules

 • Nederlands 7 dagdelen van 3 uur
 • Typvaardigheid 7 dagdelen van 3 uur
 • Microsoft Word Basis 7 dagdelen van 3 uur
 • Telefoneren 7 dagdelen van 3 uur
 • Praktijkvaardigheden 7 dagdelen van 3 uur
 • Microsoft Excel 7 dagdelen van 3 uur
 • Rekenvaardigheden 7 dagdelen van 3 uur
 • Businessetiquette 2 dagdelen van 3 uur
 • Elementair Boekhouden (BKB) 7 dagdelen
 • Exact Online 5 dagdelen

Het 7e dagdeel worden de examens afgelegd. Echter zit er altijd voldoende tijd tussen uw laatste les en het examen, zodat u zich goed voor kunt bereiden.

Losse module volgen?
U heeft ook de mogelijkheid losse modules van één van de MBO-niveau opleidingen te volgen. Hierdoor bent u als medewerker geen hele dagen van uw werkplek maar slechts één dagdeel per week. Tevens kunt u deelnemen aan het examen van uw module.

Let op! Wanneer u alleen deel wenst te namen aan de module Elementair Boekhouden inclusief Exact Online, informeer dan voorafgaand naar de kosten. Wenst u meer informatie omtrent de startdatum van een bepaalde module? Stuurt u dan een e-mail naar r.dehaas@opleidingscentrumetc.nl

Examens
Elke module wordt afgesloten met een examen. Bij het goed volbrengen van de opleiding ontvangt u van Opleidingscentrum ETC drie diploma’s: Telefoniste-Receptioniste, Administratief Medewerker en Financieel Administratief Medewerker (Assistent Boekhouder). Voor het vak Rekenvaardigheden en Nederlands legt u hetzelfde examen af als op de ROC’s en Zadkine college’s. De behaalde cijfers en diploma’s worden in onze database geregistreerd. Vanwege privacy zijn deze gegevens alleen schriftelijk op te vragen. Door derden zijn deze gegevens alleen opvraagbaar, indien een verklaring van u is toegevoegd.

Lesdagen
Deze opleiding kan op maandag & dinsdag of op donderdag & vrijdag, tijdens kantooruren worden gevolgd. U kunt ook deelnemen aan de avond opleiding door één avond per week les te volgen.

Wilt u de opleiding één dag per week volgen, dan is dat geen enkel probleem. Dit kan namelijk op woensdag en zaterdag (zaterdag bij voldoende aanmeldingen). Voor deze opleiding is het nodig dat u zo’n 6 uur per week aan huiswerk spendeert, wanneer u twee dagen per week les volgt.

Hoe lang doe ik over de opleiding?
Bij een dagopleiding van 2 dagen, kunt u het diploma Assistent boekhouder binnen 16 weken halen. Uiteraard dient u er afhankelijk van uw startmaand rekening mee te houden dat vakantieperioden hierin niet in meegerekend zijn. Bij 1 dag per week scholing is de duur van de opleiding 32 weken. En bij 1 avond per week scholing is de duur van de opleiding 64 weken.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.495,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W. Inclusief Associatie Examen Elementair Boekhouden

De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens. Betaling in gespreide termijnen is altijd mogelijk, wanneer u zich als particulier aanmeldt. U dient er alleen rekening mee te houden, dat u voorde laatste lesdag de gehele cursus moet hebben voldaan.  Deze opleiding leent zich uitermate goed voor herintreders of mensen die vanuit een re-integratietraject willen omscholen.

Toetsen
Ieder onderdeel van de cursus wordt afgesloten met een toets. Indien u een voldoende haalt voor de onderdelen bent u geslaagd voor uw diploma. U heeft recht op 1 gratis herkansing.

Startdata (avondcursussen starten op de zelfde lesdagen en zijn 1 x per week in Dordrecht en Ridderkerk). 

 • Dinsdag 24 mei 2022
 • Donderdag 16 juni 2022
 • Dinsdag 20 september 2022
 • Donderdag 20 oktober 2022
 • Dinsdag 14 februari 2023
 • Donderdag 16 maart 2023

U kunt hele jaar instromen bij de aanvang van nieuwe modules. De nieuwe modules starten om de acht weken.

Lestijden

Overdag zijn de lestijden van 09:00 uur tot 16:00 uur
In de avonduren zijn de lessen van 18:30 uur tot 21:30 uur

Inschrijven? 
Klik op de les locatie op het onderstaand inschrijfformulier, dan kunt u direct alle startdata zien.
Bel ons hoofdkantoor voor meer informatie Tel.nr. 085-0021500/085-0021503 of vraag uw digitale inschrijfformulier aan via de e-mail info@ocetc.nl