VCA Basiscursus Nederlands € 189,00 inclusief lesboek ter voorbereiding, examen en een luxe lunch.
VOL VCA Nederlands € 199,00 inclusief lesboek ter voorbereiding, examen en een luxe lunch.

B-VCA cursus is voor operationeel medewerkers. Onze cursisten leren tijdens deze cursus hoe ze het begrip “veiligheid” in de dagelijkse praktijk moeten toepassen en ronden dit op dezelfde dag af met een VCA Infra erkend digitaal examen.  De trainer gaat binnen deze cursus in op de theorie toegespitst op het bijbehorende examen. Er wordt tijdens uw cursusdag een digitaal proefexamen gemaakt, zodat het examen u niet geheel vreemd overkomt, maar u hier al mee bekend bent. U bent dan goed op de hoogte wat u tijdens een proefexamen kunt verwachten.

Onze VCA Basiscursussen worden ook met regelmaat in het Pools verzorgt bij onze klant in de directe omgeving van Alkmaar en Ridderkerk. U kunt uw Poolse cursisten altijd laten deelnemen aan deze cursussen. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan gerust contact met ons op. 

Subsidie vanuit OOM mogelijk voor de metaalindustrie, zolang er opleidingsbudgetten beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie over deze subsidie 

Indien u op het inschrijfformulier aanvinkt dat u een basis of VOL (leidinggevenden) cursus wenst te volgen ontvangt u automatisch een lesboek per post. Wilt u een e-learning ter voorbereiding op uw cursusdag ontvangen dan dient u te kiezen voor VCA Basis of VOL VCA cursus inclusief e-learning ter voorbereiding. U ontvangt na uw inschrijving het boek via de post, of de e-learning via uw e-mailadres. Het is nodig u goed voor te bereiden op het examen, daar de examens aanzienlijk zijn aangescherpt. Het is dan ook zeker aan te raden het boek door te nemen, alvorens u deelneemt aan de cursus en het examen.

Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met het Basisveiligheid VCA diploma op zak kunt u aantonen dat u in staat bent veilig te werken. U erkent tevens dat u daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

Waar kan ik de cursussen zien?
U kunt onderaan deze pagina de lesdata bekijken voor de door u gekozen locatie. Dit kunt u doen door het onderstaande formulier aan te klikken en de wenslocatie aan te vinken. U ziet dan in één oogopslag alle geplande VCA cursussen voor uw locatie voor het jaar 2020.

Voor wie
De cursus B-VCA is bestemd voor operationele medewerkers in verschillende branches zoals de bouw, installatiebranche, de industrie en ga zo maar door. Kortom iedereen die zich bezig houdt met veilig werken op de werkplek.

Deze cursus wordt tevens door ons volledig verzorgt in de talen Engels, Duits, Portugees, Pools, Roemeens en spaans.

Resultaat
Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvoor u 1 uur de tijd krijgt om deze te beantwoorden. U dient minimaal 28 vragen goed te beantwoorden om te slagen.

Ter afronding van de cursus wordt het examen erkende VCA Infra Basis examen afgenomen. Bij goed gevolg wordt de Diploma en bijbehorende VCA-pas VCA-Basis uitgereikt. Beiden hebben een geldigheid van 10 jaar. Indien u het VCA diploma heeft behaald worden uw gegevens opgenomen in het Centrale Register voor VCA. Deze zijn dus altijd door uw werkgevers opvraagbaar.

De lesstof bevat de kern onderwerpen binnen het toetsingskader voor het examen, waaronder:

● Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
● Ongevallen en het bevorderen van veilig werken
● Veiligheidsregels en werkvergunningen
● Risico en taakrisicoanalyse en het bedrijfsnoodplan
● Geluid, straling, asbest en elektriciteit
● Gevaarlijke stoffen & brandgevaar
● Besloten ruimten & werken met gereedschappen en machines
● Hijsen en werken op hoogte
● Ergonomie en Persoonlijke beschermingsmiddelen

Info

1 dag van 8.30 – 17.00 (inclusief examentijd welke aanvangt om 15.30 uur)
U kunt zich direct onderaan deze pagina inschrijven voor een cursus of VCA examen naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *