Met Middle Management duiden we de beroepsgroep aan die namens de bedrijfstop zorgt voor sturing binnen de organisatie. De managementvragen die hierbij spelen, gelden ook voor de zelfstandige ondernemer. Met het diploma Nemas® Middle Management kunt u praktische managementkwesties oplossen. Het diploma is opgebouwd uit twee certificaten. Met het certificaat Algemene managementkennis beschikt u over kennis van de organisatorische beginselen en weet u hoe u deze kennis in de praktijk brengt. Het certificaat Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeels-, financieel- en marketingmanagement.

Middle Management is een Nemas® erkende Associatie opleiding. U ontvangt na deze opleiding een HBO-AD (Associate Degree). Voor deze opleiding legt u een klassikaal digitaal examen af in één van de examenlocaties van de Associatie of op uw leslocatie van Opleidingscentrum ETC.  De dichtstbijzijnde examenlocatie voor de regio Rotterdam ligt gelegen in de Weenatoren aan het Weena te Rotterdam.

Voor wie
Kennis of werkervaring op basisniveau is voldoende om met de studie Nemas® Middle Management te starten. Het examen vormt tevens de aanzet voor een succesvol vervolg met Nemas® Hoger Management.

Module 1 Algemene managementvaardigheden

Met de module Algemene Managementkennis leert u alles als het gaat om de basiskennis op het vakgebied management. Na de opleiding weet u wat management inhoudt, kunt u de fasen van het management- en besturingsproces benoemen en bent u op de hoogte van het samenspel tussen de organisatie en haar omgeving. Het besluitvormingsproces, doelstellingen en beleid zullen geen geheimen meer voor u hebben. U leert hoe een planning maakt en hoe u leiding moet geven.

Module 2 Middle management en bedrijfsvoering

De module Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeel-, financieel- en marketingmanagement. Communicatie is van groot belang binnen een organisatie of u nu werkt op een afdeling personeel en organisatie of een ander middle managementniveau. Krachtige en effectieve communicatie is onmisbaar in uw functie. Gedurende de opleiding leert u inzicht te krijgen in het communicatieproces en leert u de verschillende communicatiemiddelen kennen. Op het gebied van personeelsmanagement weet u waarom een doordacht personeelsbeleid van belang is en wat dit beleid inhoudt.
Ook financieel- en marketingmanagement zullen tijdens de opleiding aan bod komen. U leert de belangrijkste begrippen op het gebied van middle management en kunt deze begrippen toepassen in de praktijk. Ons motto vandaag geleerd, morgen toegepast.

Het examen van Algemene Managementkennis bestaat uit 30 gesloten vragen en duurt 60 minuten.
Tijdens het examen wordt u getoetst op onderstaande onderwerpen uit het examenprogramma van de Associatie:
•    maatschappij en organisatie
•    bestuur, besluitvormingsproces, doelstelling en beleid
•    planning, procesbeheersing en controle
•    organiseren
•    inschakelen van medewerkers, leiding geven

Het examen Middle Management & Bedrijfsvoering bestaat uit 30 gesloten vragen en duurt 60 minuten.
Tijdens het examen wordt u getoetst op de onderstaande onderwerpen uit het examenprogramma van de Associatie:
•    communicatie
•    personeelsmanagement
•    financieel management
•    marketingmanagement
•    kwaliteitsmanagement
•    productie en logistiek management
•    informatiemanagement

Aantal lesdagen/lesavonden
U volgt 12 lesdagen (1 maal per 2 weken) of 24 lesavonden (1 x per week).

Prijs voor de opleiding inclusief examenkosten.                                                      
€  1.995,- exclusief 21% BTW

Mocht het nodig zijn, dat u een her-examen aflegt, dan dient u deze zelf te reserveren en te bekostigen.

Leslocaties: Ridderkerk, Capelle aan den IJssel

Cursusdata voor Ridderkerk
Woensdag 18 november 2020
Woensdag 19 2021

Cursusdata voor Capelle aan den IJssel
Dinsdag 17 november 2020
Dinsdag 18 mei 2021

Aanmelden? 
Stuur een e-mail naar info@ocetc.nl met daarin uw bedrijfsgegevens, uw geslacht, uw initialen, achternaam,  geb.dd. en woonplaats. Of bel naar 085-0021500.