De opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst is een opleiding voor een vakgebied waarin altijd werk is te vinden. In de functie Commercieel Medewerker Binnendienst zijn vaak vacatures te vinden. Dit komt omdat iedere organisatie groot of klein altijd op zoek is naar nieuwe klanten. Als Commercieel Medewerker binnendienst bent u niet alleen bezig met administratieve werkzaamheden, maar werft u ook telefonisch klanten voor de organisatie waarvoor u werkt.

De werkzaamheden van een Commercieel Medewerker Binnendienst bestaan uit het boeken van afspraken voor  collega’s uit de buitendienst. U werkt offertes uit en belt offertes na voor de buitendienst. U verwerkt tevens nieuwe orders in de verkoopadministratie en zorgt dat alle gemaakte gesprekken en afspraken netjes in het CRM-pakket worden verwerkt. Dit betekent dat u veel afwisselende werkzaamheden uitvoert op een werkdag en dat u erg goed moet kunnen plannen.

Kortom, wilt u binnen een organisatie gaan werken in een functie waarin u in teamverband met de buitendienst (sales- accountmanagers) werkt? Dan biedt Opleidingscentrum ETC u de perfecte verkorte MBO-3 niveau opleiding aan.
Indien u de smaak te pakken hebt gekregen van het leren, kunt u na deze opleiding nog een paar extra vakken doen, waarmee u het diploma Marketing Medewerker op MBO-4 niveau kunt behalen.

Diploma’s
U ontvangt bij het slagen voor uw examens niet één, niet twee, maar drie diploma’s. Het eerste diploma is Telefoniste-Receptioniste (MBO-1 niveau). Het tweede diploma is het diploma Administratief Medewerker (MBO-2 Niveau). Tot slot het derde diploma dat u in ontvangst mag nemen, is het diploma Commercieel medewerker Binnendienst (MBO-3 niveau).

Wat leert u tijdens deze opleiding
Onze opleiding is zeer afwisselend en u krijgt les van docenten met praktijkervaring in deze branche. Tijdens de lessen wordt er klassikaal onderwezen. De opleiding kan door maximaal 18 cursisten worden gevolgd per groep.

Naast de benodigde vakkennis delen de docenten ook de door hen opgedane praktijkervaring met u. Hierdoor is de opleiding zeer afwisselend door onze cursisten ervaren. De cursus wordt afgewisseld met vakken als Microsoft Word, Microsoft Excel, Typevaardigheid 130, Praktijkvaardigheid, Rekenvaardigheid, Nederlands, Business Etiquette, Telefoneren en Commerciële Administratie van Exact Software CRM.

Ook leert u het belang van een korte en bondige verslaglegging van de door u gevoerde telefoongesprekken te noteren. Wat zet ik wel en wat zet ik niet in mijn verslag. Het is de bedoeling wanneer u een dagje vrij bent, dat uw collega van de binnendienst of buitendienst, precies weet wat u met de klant of prospect hebt besproken.

Modules

 • Nederlands, 6 dagdelen van 3 uur + E-learning
 • Typevaardigheid, 6 dagdelen van 3 uur
 • Microsoft Word Basis, 6 dagdelen van 3 uur
 • Zakelijk telefoneren, 6 dagdelen van 3 uur
 • Praktijkvaardigheden, 6 dagdelen van 3 uur
 • Microsoft Excel Basis, 6 dagdelen van 3 uur
 • Rekenvaardigheden, 6 dagdelen van 3 uur
 • Businessetiquette, 2 dagdelen van 3 uur
 • Omgaan met klanten en klantcontact, 6 dagdelen van 3 uur
 • Exact Software CRM Commerciële Administratieve Handelingen, 3 lessen van 3 uur

Examens
Elke module wordt afgesloten met een examen. Voor de vakken Nederlands en Rekenvaardigheden wordt een landelijk erkend examen afgenomen, welke ook wordt afgenomen op de Zadkine en ROC scholen.

Bij het positief afronden van de opleiding ontvangt de cursist niet één, niet twee, maar drie diploma’s (zie hierboven vermeld). De behaalde cijfers en diploma’s worden in onze database geregistreerd. Vanwege privacy zijn deze gegevens alleen schriftelijk op te vragen. Door derden zijn deze gegevens alleen opvraagbaar, indien een verklaring van de cursist is toegevoegd.

Hoe lang doe ik over de opleiding?
Bij een dagopleiding van twee dagen, kunt u uw diploma Callcentermedewerker in 15 weken op zak hebben. Uiteraard dient u er afhankelijk van je start maand rekening mee te houden dat vakantieperioden hierin niet in meegerekend zijn. Tijdens de opleiding zullen wij u indien u een herintreder bent extra begeleiden tijdens het solliciteren. Dit houdt in dat wij mee zoeken naar geschikte vacatures en u helpen met het schrijven van uw sollicitatiebrieven en uw cv. Echter ligt de verantwoording van het uitstromen naar een betaalde baan altijd bij uzelf.

Wanneer de cursist de opleiding door middel van 1 dag per week scholing zou willen volgen, in plaats van twee dagen per week dan kan dit op zowel donderdagen of vrijdagen. Echter is de lesduur dan geen 3,5 maand maar 7 maanden.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.395,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W.
De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens.

Startdata en Lesdagen
Lesdagen zijn op donderdag- en vrijdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.
De duur van de opleiding is afhankelijk van het feit of u één of twee lesdagen les volgt.

 • Donderdag 25 oktober 2018
 • Donderdag 13 december 2018 (kerstvakantie gesloten)
 • Donderdag 7 februari 2019
 • Donderdag 28 maart 2019
 • Donderdag 16 mei 2019

Speciaal voor herintreders vanuit een langdurige ziektewet/werkeloosheid
Bent u herintreder vanuit een eerste of tweede spoortraject of langdurige bijstand? Geen zorgen over extra kosten voor her-examens. U kunt altijd een gratis herexamen bij ons te doen. Echter op het moment dat wij zien dat de cursist moeite heeft met een bepaald vak, zullen onze docenten voor ze klaar staan met extra bijles op dit vakgebied, zonder daar extra kosten voor te berekenen. Dit houdt wel in dat de cursist tijdens de lessen van dit vak aanwezig moet zijn geweest, met een uitzondering daargelaten.  Op deze wijze kunnen onze cursisten het voor hen hoogst haalbare resultaat behalen.

  Ik wil graag informatie ontvangenIk wil me direct inschrijvenIk wil graag gebeld worden

  Kies hier uw cursuslocatie:
  Capelle aan den IJsselDen HaagDordrechtRidderkerkRotterdamSpijkenisseStellendamZoetermeerZwijndrecht

  Selecteer hier uw startdatum:

  Ik meld mijzelf aan als particulierDoorgroei kans vanuit mijn huidige baanIk kom vanuit een eerste spoortrajectIk kom vanuit een tweede spoortrajectIk kom uit de bijstandIk meld mij aan vanuit een re-integratieproject

  De heerMevrouw

  Ik heb recht op 14 dagen bedenktijd, mits de cursus binnen 14 dagen is.Ik kies ervoor om de 14 dagen bedenktijd te laten vallen.