Wilt u leren hoe u het beste de producten of diensten van uw bedrijf onder de aandacht kunt brengen bij uw klanten?
Hiervoor heeft u een creatief en flexibel denkvermogen nodig. Tevens is het een pré dat u communicatief sterk overkomt. Een Medewerker Marketing & Communicatie pleegt overleg met drukkerijen, fotografen, tekstschrijvers, vormgevers en salesmanagers van de organisatie. Ook het opstellen van enquettes en marktonderzoeken behoren tot uw werkzaamheden. U schrijft marketingplannen voor de organisatie, waarbij u doelgericht de omzet en naamsbekendheid van de organisatie naar een hoger niveau?
Tijdens deze opleiding leert u hoe u samen met de afdeling marketing, de verkoopdoelen van de organisatie kunt verhogen. Als Medewerker Marketing & Communicatie is het belangrijk dat u andere mensen binnen de organisatie op een positieve manier kunt motiveren. U leert tijdens deze opleiding tevens projectmatig te werken en uw project in een stappenplan om te zetten.

De werkzaamheden van een Marketing Medewerker

• U ontwikkelt en beheert voorlichtings-, pr- en promotie-materiaal promotiemateriaal
• U schrijft marketingplannen en voert marktonderzoeken uit
• U volgt de ontwikkelingen van uw branche op de voet
• U biedt ondersteuning bij het uitwerken van het marketing & communicatiebeleid
• U biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van on- en off-line marketing
• U onderhoud de website en het intranet van de organisatie
• U vertaalt marketingplannen naar een uit te voeren stappenplan xx
* U houdt zich bezig met het imago van het bedrijf

Modules

* Typevaardigheid 130
* Nederlands 12 lessen van 1,5 uur
* Rekenvaardigheden 12 lessen van 1,5 uur
* Microsoft Word 12 lessen van 1,5 uur
* Microsoft Excel 12 lessen van 1,5 uur
* Microsoft Publicer 12 lessen van 1,5 uur
* Exact CRM Online 12 lessen van 1,5 uur
* Marketing, Marketinganalyse en statistieken 12 lessen van 1,5 uur
* Communicatie 12 lessen van 1,5 uur
* Sales & Promotie 12 lessen van 1,5 uur
* Public Relations & sponsoring 12 lessen van 1,5 uur
* NLP body language 4 lessen van 1,5 uur

Losse modules volgen?

U heeft ook de mogelijkheid losse modules van één van de MBO-niveau opleidingen te volgen. Hierdoor bent u als medewerker geen hele dagen van uw werkplek maar slechts één dagdeel per week. Tevens kunt u dan deelnemen aan het examen van deze module. Wenst u meer informatie omtrent de startdatum van een bepaalde module? Stuurt u dan een e-mail naar r.dehaas@opleidingscentrumetc.nl

Let op! Indien u de vooropleiding niet bij ons hebt afgerond wordt u getoetst op uw Rekenvaardigheden, Nederlands en Engels. Dit is nodig zodat de overige cursisten geen oponthoud ondervinden tijdens de lessen van deze vakken. Zo kunt u samen met uw mede cursisten het beste resultaat behalen tijdens deze opleiding.

Bij een dagopleiding kunt u de opleiding d.m.v één dag of twee dagen per week scholing van 9.00 uur tot 16.00 uur afronden. Tijdens de scholing krijgt u klassikaal les. Elke module wordt afgesloten met een voor Opleidingscentrum ETC ontwikkeld examen. Deze cursus kan ook in de vorm van een avondopleiding worden gevolgd. Hiervoor kunt u één of twee avonden per week les volgen. Kunt u een keer niet tijdens een avondles deelnemen, dan heeft u altijd de mogelijkheid om dezelfde les tijdens de cursusdagen van de dagopleiding te volgen. Dit dient u wel van te voren te melden, zodat het maximaal aantal cursisten in een klas niet worden overschreden. Hierdoor bent u gegarandeerd dat de docenten de aandacht goed kunnen verdelen over het aantal cursisten.

Zelfstudie bij deze MBO-4 niveau opleiding bedraagt buiten de lesdagen ongeveer 6 klokuren per les week. U kunt vier keer per jaar instromen. De vakken waarmee u start hangt af van het instroom moment.

Examen

Elke module wordt afgesloten met een examen. Voor de vakken Rekenvaardigheden en Nederlands, wordt een CE (Centraal Examen) afgelegd. Bij het goed volbrengen van de opleiding ontvangt u van ons een diploma MBO-4 niveau en van ieder vak ook een certificaat met daarop het behaalde cijfer. Uiteraard ontvangt u ook een cijferlijst en worden alle door u behaalde cijfers in onze database geregistreerd, zodat deze door u en uw nieuwe werkgever op te vragen zijn met een schriftelijke verklaring welke door u is ondertekend.

Hoe lang doe ik over de opleiding?
Bij een dagopleiding van twee dagen, kunt u uw diploma’s binnen 18 weken behalen. Uiteraard dient u er afhankelijk van uw startmaand rekening mee te houden dat vakantieperioden hierin niet in meegerekend zijn.

Volgt u de opleiding op zaterdagen of woensdagen (dus één dag per week), dan zal u ongeveer 36 weken doen over het behalen van uw diploma. Bij één avond les per week, kunt u het diploma Marketing Medewerker binnen 72 weken behalen. .
Lesdagen
Lesdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. De lesdagen zijn op maandag en dinsdag of op donderdag en vrijdag.
Bij 1 dag les in de week kunnen de lessen worden gevolgd op woensdag of zaterdag.
Avondlessen zijn van 19.15 uur tot 22.15 uur.

Kosten

De kosten voor deze opleiding bedragen € 2.795,- per cursist en is vrijgesteld van B.T.W.

De kosten zijn inclusief lesmaterialen en examens. Betaling in gespreide termijnen is alleen mogelijk als u als particulier geen recht hebt op de UWV Scholingsvoucher. Bij aanvraag en goedkeuring van een scholingsvoucher dient de opleiding in één keer te worden voldaan. Kan ik al starten zonder dat ik de goedkeuring voor de opleidingsvoucher van het UWV binnen heb. Ja, dat kan. Indien u een verklaring ondertekend dat u nog niet eerder een opleidingsvoucher heeft ontvangen van het UWV en het bewijs kunt overleggen dat u recht heeft op een WW-uitkering, is dit geen enkel probleem.
Her-examens
Mocht u voor één van de modules zakken, dan is altijd mogelijk om een her-examen te doen. Wij berekenen u € 50,- per her-examen.

Startdata

U kunt het hele jaar instromen bij de aanvang van nieuwe modules. U start dan samen met de cursisten die al aan de opleiding zijn begonnen aan de nieuwe module.
De nieuwe modules starten om de zes weken. De nieuwe modules starten in:
Maart 2017
April 2017
Mei 2017
Juni 2017
Augustus 2017
September 2017
Oktober 2017

Lestijden

Overdag zijn de lestijden van 9.00 uur tot 16.00 uur.
In de avonduren zijn de lessen van 19.15 uur tot 22.15 uur.