Altijd al je eigen boekhouding willen verwerken of wil je in je huidige carrière een stapje hoger van Administratief Medewerker naar Financieel Administratief Medewerker? Dan is deze cursus perfect voor jou. Tijdens de 12 dagdelen Basiskennis Boekhouden krijg je les van een docent met minimaal 10 jaar boekhoudkundige ervaring.

Omdat het tijdens het verwerken van je boekhouding niet alleen van belang is dat je weet wat grootboekrekeningen, een kolommenbalans, het eigen vermogen, vreemdvermogen, dagboeken, journaalposten enzovoort zijn, is het minstens net zo belangrijk dat je ook weet hoe je facturen aan kunt maken in Exact Online, en hoe je grootboekrekeningen aan kunt passen binnen het pakket Exact Online. Maar Exact Online kan natuurlijk veel meer dan dat. In Exact Online kan je eigen rapportages draaien, waarin je precies ziet hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ook ben je elke dag dat je inlogt op Exact Online meteen op de hoogte van de openstaande posten (crediteuren/debiteuren). Ook kun je taken voor jezelf aanmaken in Exact Online, zodat je niet vergeet bepaalde zaken tijdig te factureren naar een klant. Kortom Exact Online biedt een complete oplossing als het gaat om het verwerken van je administratie. Wanneer je deelneemt aan deze cursus krijg je van Exact Online een 1-jarig gratis licentie voor een Exact Online pakket t.w.v. € 36,- per maand, waarbij het ook mogelijk is de boekhouding voor twee extra bedrijven te verzorgen. Kortom wij bieden je een mooi alles in één pakket, waarbij je ook nog een mooi diploma van de Associatie en een certificaat Exact Online van Opleidingscentrum ETC kunt behalen in 3,5 maand tijd.

Wat je moet weten

Tijdens het volgen van deze cursus is het van groot belang dat je serieus tijd investeert in het maken van je huiswerk. Je hebt het doel voor ogen een Associatie examen af te leggen, om dit examen te kunnen behalen zal je gediciplineerd aan de slag moeten. Wat houdt je er aan over? Een diploma die deuren voor je doet openen of veel boekhoudkundige kosten kan besparen.

Hoe lang duurt deze cursus?

Je krijgt klassikaal les. Deze lessen kunnen gevolgd worden in  Den Haag, Dordrecht, Ridderkerk, Stellendam, en Zoetermeer. In Stellendam en Zoetermeer kunnen de lessen gevolgd worden in de avonduren. Zie onderaan deze pagina de cursusplanning. In Ridderkerk vindt de cursus op maandagochtend plaats van 9.00 uur tot 12.30 uur. De lestijden voor de avondcursussen zijn van 19.00 uur tot 22.15 inclusief een pauze van 15 minuten.

Wat leer je tijdens deze cursus:
  • De balans;
  • Grootboekrekeningen en de kolommenbalans;
  • Het eigen vermogen en het vreemde vermogen;
  • Dagboeken, subadministraties en journaliseren;
  • Belastingen (BTW-aangifte);
  • Inkopen en verkopen;
  • Permanence en voorafgaande journaalposten;
  • Verschillende bedrijfsvormen.
Vooropleiding

Voor deze opleiding BKB is geen specifieke vooropleiding vereist. Uiteraard is de kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift wel een vereiste.

Diploma

Wij begeleiden je naar een Associatie examen Basiskennis Boekhouden. Deze examens worden bij ons op de locatie afgenomen door de Associatie voor praktijkexamens.
Met de juiste inzet en motivatie ligt het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden en het Exact Online Certificaat binnen handbereik.

De kosten

De kosten voor deze complete cursus bedragen € 795,- per persoon inclusief de Associatie examenkosten.

Cursusdata

Wil je de mogelijkheden voor het volgen van deze cursus bekijken? Klik dan op de onderstaande datum om de startdata en locaties te bekijken.