Opstapcursus richting Inburgeringsexamen A1 niveau
Om deel te kunnen nemen aan deze NT2 A1 taalcursus, dient u het beginners-niveau A0 te hebben afgerond of over de taalkennis behorend bij het A0 niveau  te beschikken. Ons motto is altijd “leren met plezier”. Dit geldt ook voor onze taalcursussen. Wanneer u start bij Opleidingscentrum ETC vanaf A1, nemen altijd eerst een taalniveau toets af. Zo weet u zeker dat u over het juiste startniveau beschikt waardoor de taallessen ook leuk en leerzaam voor u zijn.

NT2 A1 niveau is een eerste opstap richting het inburgeringsexamen NT2 A2. Een nieuwe taal leren is moeilijk daarom zult u thuis ook moeten kunnen oefenen. Hiervoor krijgt u niet alleen het juiste lesmateriaal in boekvorm maar kunt u ook online oefenen. Wanneer u de Nederlandse taal kunt verstaan, lezen, spreken en schrijven kunt u actief deelnemen in onze samenleving.

Met de cursus NT2 A1 niveau kunt u zich goed voorbereiden op het niveau NT2 A2 (A2 niveau heeft u nodig voor uw inburgeringsexamen NT2).

Doelgroep
De cursus NT2 A1 is bedoeld voor volwassenen cursisten van buitenlandse herkomst, die inmiddels beschikken over het A0 niveau of een Alfabetiserings-cursus hebben afgerond.

Studievorm (deeltijd)
Deeltijd, 20 weken, 3 x per week klassikale lessen van 3 uur. De lessen die in augustus/september starten zijn op: Dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend.

De lestijden zijn: 9.00 uur – 12.15 uur  (inclusief een kwartier pauze) en van 13.00 uur – 16.15 uur (inclusief een kwartier pause).

Cursusduur
Het resultaat van de cursus hangt af van uw inzet tijdens de klassikale les en thuis. Om het beste resultaat te kunnen behalen is het belangrijk dat u veel oefent. U leert de betekenis van zo’n 1500 Nederlandse woorden en korte zinnen schrijven. Mocht uw leertempo heel hoog liggen, waardoor u de kennis van A1 sneller onder de knie heeft dan uw medecursisten. Dan is het geen enkel problem om tijdens deze lessen te starten met de A2 methode, zodat de door u ingekochte lesuren goed worden besteed.

Leslocatie
Cypresbaan 3 te Capelle aan den Ijssel, Thomsonlaan 67 Den Haag en Noorderweg 2 te Ridderkerk (hoofdkantoor).

Sector
Educatie & Participatie

Duo
Wij kunnen u desgewenst helpen met het indienen van uw studielening bij DUO. Wij factureren rechtstreeks aan DUO. Als u Asielmigrant bent, hoeft u de lening niet terug te betalen. Let op, hiervoor is het wel belangrijk dat u binnen de gestelde termijn uw inburgeringsexamens afrondt. Wanneer u een boete heeft gehad van DUO moet u wel de lening terug betalen aan DUO.

Startdatum 
15 September 2020 op locatie Ridderkerk en de locatie Capelle aan den IJssel. Deze starten tegelijk.
15 Februari 2021 op locatie Ridderkerk en de locatie Capelle aan den IJssel. Deze starten tegelijk.
Mochten er niet voldoende deelnemers zijn dan hoort u dit uiterlijk 2 weken van tevoren.

Cursusgeld
Het cursusgeld wat u per cursus 20 weken betaalt bedraagt € 2.595,-.
Deze cursus is vrij van BTW. Dit cursusgeld is inclusief lesmateriaal NT2 A1 niveau, schrijfmateriaal, tussentijdse toetsen, koffie en thee.

Onderwijsbenodigdheden
U dient thuis zelf over een computer of laptop te beschikken voor het maken van uw huiswerk en oefeningen. Indien nodig kan er altijd gekeken worden welke mogelijkheden hiervoor zijn vanuit uw gemeente of een fonds/stichting.

Aanmeldprocedure
U kunt zich via het digitale inschrijfformulier aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een e-mail sturen naar info@ocetc.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor het maken van een vrijblijvende afspraak.
Tel.nr. 085-0021500.

 

 Klik op de foto om de brochure te downloaden.