Niet alleen fysieke dreiging, maar ook schelden of schreeuwen kan door de medewerker als uiting van agressie ervaren worden. Zelfs een bepaalde vorm van non-verbale communicatie is voldoende om de ander te intimideren. Het is niet altijd zo dat de oorzaak van agressief gedrag te achterhalen of te verklaren is. Het omgaan met spanningen vraagt van de medewerker inzicht, geduld en zelfvertrouwen.Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de verschillende vormen van agressie en hoe hier in de werksituatie mee om te gaan.

Deze cursus kan middels een open inschrijving of middels een een maatwerk cursus worden gevolgd. In beide gevallen wordt er altijd een intakegesprek gevoerd. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar praktijksituaties en kunnen cursisten zelf voorbeelden aangeven, zodat er een zo groot mogelijk leer effect kan worden bereikt. Bij een incompany training zal een intakegesprek worden gehouden met de leidinggevende of indien gewenst met een aantal cursisten. Door goed op de hoogte te zijn van de werksituaties van onze cursisten, kunnen we er zorg voor dragen dat zij de juiste praktijkvoorbeelden krijgen.

Voor wie?

Medewerkers die met agressie te maken hebben gehad of mogelijk hiermee geconfronteerd kunnen worden. Door het volgen van deze cursus kunnen cursisten zich beter voorbereiden op eventuele agressie en leren zij om te gaan met agressie, wanneer zij er mee te maken krijgen. Cursisten binnen de zorg of een gemeentelijke afdeling, zoals de sociale dienst, kunnen vaak te maken hebben met agressie van de cliënt of familieleden van cliënten, die vaak vanuit hoog opgelopen emotie agressief kunnen reageren. Het is altijd goed te weten hoe u kunt voorkomen, dat iemand met agressief gedrag de zelfbeheersing dreigt te verliezen.

Inhoud

• Doelstelling van het programma
• Gedragscode
• Individuele ondersteuning
• Agressieprotocol
• Veiligheid en omgeving
• Observeren en interpreteren van gedragssignalen
• Voorkomen van escalatie
• Verbale en non-verbale agressie
• Fysieke weerbaarheid
• Reageren op fysieke bedreiging
• Omgaan met eigen emoties
• Hoe vang ik een collega op die net te maken heeft gehad met agressie

Kernelementen

De kernelementen in deze training: de kracht van de positieve instelling, agressief gedrag herkennen, adequaat op gedrag inspelen, empathie tonen en grenzen stellen. Tijdens deze cursus wordt theoretische kennisoverdracht afgewisseld met praktische oefeningen en diverse rollenspellen, waarbij u ook uw ervaringen kunt delen. U krijgt de tijd om vragen te stellen en ervaringen uit de praktijk uit te wisselen

Prijs

Tweedaagse cursus € 575,- per persoon.
Incompany: € 1.275,- per dag, per groep van maximaal 12 cursisten, exclusief € 19,95 cursusmaterialen per cursist.
Bij deelname van 12 cursisten betaalt u dan € 2.550,- (2 dagen) + € 238,80 (cursusmaterialen) = € 2.788,80 : 12 cursisten = € 232,40,- per cursist, per twee dagen.

Bovengenoemde kosten zijn B.T.W. vrij.

Indien onze klanten gebruik wensen te maken van onze leslocaties een incompany cursus, dan berekenen wij u de zaalhuur door en rekenen wij u € 12,50 per dag, per cursist extra. Deze extra kosten zijn voor de lunch en catering gedurende de cursusdag(en). De lunch en catering zijn exclusief 6% B.T.W.

Wenst u de incompany cursus bij u op de locatie uit te laten voeren, dan berekenen wij u € 0,19 cent de kilometer aan reiskosten.

Certificaat

U ontvangt van Opleidingscentrum ETC een certificaat van deelname voor deze cursus. Mocht u een toets willen afleggen, dan is dit ook mogelijk. In dat geval ontvangt u van Opleidingscentrum ETC een certificaat met daarop het behaalde cijfer voor de toets. Voor de eindtoets berekenen wij u € 50,- per persoon.

Startdata voor alle locaties

 

 

Ridderkerk
Maandag 19 en Dinsdag 20 oktober 2020
Dinsdag 29 en Woensdag 30 december 2020
Maandag 1 maart en Dinsdag 2 maart 2021
Maandag 12 april en Dinsdag 13 april 2021
Maandag 21 en Dinsdag 22 juni 2021


 

 

 

Capelle aan den IJssel
Maandag 12 en Dinsdag 13 oktober 2020
Dinsdag 22 en Woensdag 23 december 2020
Maandag 22 en Dinsdag 23 februari 2021
Maandag 19 en Dinsdag 20 april 2021
Maandag 28 en Dinsdag 29 juni 2021


 

 

 

Aanmelden?
Stuur dan een mail naar Info@ocetc.nl of bel naar TEL.NR. 085-0021500