Locaties: Den Haag, Dordrecht, Ridderkerk, Stellendam (goeree overflakkee) en zoetermeer 

 

 

VCA Basis (Basisveiligheid) in één dag, is een training voor operationele medewerkers. Onze cursisten leren tijdens deze cursus hoe ze het begrip “veiligheid” in de dagelijkse praktijk moeten toepassen en ronden dit op dezelfde dag af met een VCA Infra erkend digitaal examen. De trainer gaat binnen deze cursus in op de theorie toegespitst op het bijbehorende examen. U ontvangt na uw inschrijving het boek thuis, zodat u zich thuis al kunt voorbereiden op het examen. Het is dan ook zeker aan te raden het boek door te nemen, alvorens u deelneemt aan de cursus en het examen. Dit vanwege het feit dat de examens behoorlijk aangescherpt zijn en het examen moeilijker is geworden.

Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met het Basisveiligheid VCA diploma op zak kunt u aantonen dat u in staat bent veilig te werken. U erkent tevens dat u daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

Voor wie?

De cursus VCA Basis is bestemd voor operationele medewerkers in verschillende branches zoals de bouw, installatiebranche, de industrie en VIL VCU is bestemd voor intercedenten van uitzendbureau’s. Kortom iedereen die zich bezig houdt met veilig werken op de werkplek.

Resultaat

Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvoor u 1 uur de tijd krijgt om deze te beantwoorden. U dient minimaal 28 vragen goed te beantwoorden om te slagen.

Ter afronding van de cursus wordt het examen erkende VCA Infra Basis examen afgenomen. Bij goed gevolg wordt de Diploma en bijbehorende VCA-pas VCA-Basis uitgereikt. Beiden hebben een geldigheid van 10 jaar. Indien u het VCA diploma heeft behaald worden uw gegevens opgenomen in het Centrale Register voor VCA. Deze zijn dus altijd door uw werkgevers opvraagbaar.

De lesstof bevat de kern onderwerpen binnen het toetsingskader voor het examen, waaronder:

● Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving
● Ongevallen en het bevorderen van veilig werken
● Veiligheidsregels en werkvergunningen
● Risico en taakrisicoanalyse en het bedrijfsnoodplan
● Geluid, straling, asbest en elektriciteit
● Gevaarlijke stoffen & brandgevaar
● Besloten ruimten & werken met gereedschappen en machines
● Hijsen en werken op hoogte
● Ergonomie en Persoonlijke beschermingsmiddelen

Info

1 dag van 9.00 – 17.00 (inclusief examentijd welke aanvangt om 16.00 uur)
VCA BASIS / VCU BASIS
Aantal vragen: 40, 26 goede antwoorden om te slagen. U heeft 60 minuten de tijd om uw examen te maken.

Wat mag uw cursist tijdens de cursus verwachten?

Uw cursist krijgt les in het Roemeens. En legt een VCA Infra (erkend VCA examen) Basis examen af in de Roemeense taal van een Roemeense top docent.
Tevens wordt de lunch door ons verzorgt.

Ondanks dat onze Roemeense trainer VCA Basis gewend is om les te geven aan grote groepen tot 25 deelnemers, vinden wij het belangrijk dat onze cursisten alle aandacht kunnen krijgen tijdens een VCA cursus en zullen er nooit meer dan maximaal 15 deelnemers deelnemen. Op die manier kunnen wij u of uw cursisten samen met onze trainer een gegarandeerde klassikale les kwaliteit bieden die u als klant van ons verwacht. Tijdens de cursus wordt in de ochtenduren veel tijd besteedt aan het klassikaal lesgeven door het verstrekken van informatie omtrent VCA Basis. Na de lunch wordt er hard gewerkt met digitale examens, zodat de examenopbouw voor iedereen herkenbaar is.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de cursusdag inclusief het VCA-examen wat om 16.00 uur wordt afgelegd in het Roemeens bedragen € 235,- per deelnemer. Dit bedrag is all inclusief.

Mocht het nodig zijn dat uw cursist aan een her-examen moet deelnemen, dan kan dit bijna dagelijks bij de samenwerkende examenbureau’s.